Æres den som æres bør. I dette tilfellet de driftige folkene i Tjalg, som har lagt ned hundrevis av dugnadstimer i Tjalghall-prosjektet. De skal ha ros både for det gode arbeidet de har gjort, men også fordi de nå evner å se at andre krefter må ta saken videre. Idrettslaget har ikke forutsetninger for å være den økonomiske bærebjelken når det skal bygges en idrettshall for det mest folkerike området på Sør-Helgeland. Det er ikke selvsagt at en aktør ser slike begrensninger og handler deretter, men det er fornuftig.

Problemet er bare at samtidig med at prosjektet etter anbud har blitt mye dyrere enn det som var skissert, så har den økonomiske situasjonen i kommunen tilspisset seg. Den administrative og politiske velviljen til å investere i bygging har naturlig nok spaknet deretter.

Men nå får politikerne i Brønnøy uansett oppgaven med å realisere hallen, og selv om vi forstår at de har lite penger til rådighet, så mener vi at dette området – som har regionens største skole – trenger et skikkelig idrettsanlegg. En nedskalert versjon av hallen bør derfor være en prioritert oppgave å få til. Både fordi den er et viktig tiltak for svært mange, og ikke minst fordi en skrinlegging vil bety at millioner av kommunens hardt tiltrengte kroner – som allerede er brukt til planlegging og tomtekjøp – ikke vil gi noen praktisk nytte for innbyggerne.

Leder, Brønnøysunds Avis torsdag 26. februar 2015