Tjalghallen virket som en gave fra himmelen da prosjektet ble lansert. Endelig skulle Salhus få storstuen som kommunens mest elevrike skole fortjente. Prosjektet syntes perfekt: flotte skisser, et driftig idrettslag som byggherre og en foreløpig beregning som sa at kommunen måtte bidra med rundt 12 millioner i tilskudd.

Det er nå eller aldri, sa initiativtakerne november i 2012, og antydet klar hall til skolestart 2014. Kanskje hadde de mer rett enn de ante, for nå er det mørke skyer over prosjektet. Kronerullingen blant næringslivet er fortsatt ikke i mål, i tillegg kommer prisstigning og fasadeendringer. Selv etter forenklinger er hallen 17 millioner kroner dyrere enn forutsatt. Brønnøy kommune kan ikke låne penger på vegne av byggherre Tjalg. Da blir alternativet at kommunen overtar prosjektet, som har et lånebehov på 38 millioner kroner.

Vi håper i det lengste at Tjalghallen kan realiseres. Men det trengs en redningsaksjon. Prosjektet har fortsatt har en høy stjerne hos politikerne, men det er ikke sikkert at det er nok i en kommune med stort kuttbehov. Eller er det mulig å bygge enklere på tomten som allerede er framskaffet og klargjort? Prosjektet er kommet så langt at det ville være synd å skrinlegge det.

Leder, Brønnøysunds Avis 2. september 2014