Mette Pettersen på Brønnøy og Vevelstad lensmannskontoret håndterer passutstedelsene, og er bekymret for barn og voksne som må legge turen til Mosjøen for å få pass hvis nåværende forslag går igjennom. Også Brønnøysunds Avis er bekymret for forslaget.
(Foto: Bente Milde)

Mette Pettersen på Brønnøy og Vevelstad lensmannskontoret håndterer passutstedelsene, og er bekymret for barn og voksne som må legge turen til Mosjøen for å få pass hvis nåværende forslag går igjennom. Også Brønnøysunds Avis er bekymret for forslaget. Foto: Bente Milde

Leder:

Et passforslag for papirkurven

Dersom noen lurer på hvorfor Senterpartiet gjør det godt på meningsmålingene, så trenger de ikke se lenger enn til forslaget som nå luftes om at utstedelse av pass i Brønnøysund flyttes til Mosjøen. Makan til distriktsfiendtlig forslag fjernt fra sunn fornuft skal man lete lenge etter.

Fakta taler for seg: Det tar en hel arbeidsdag for sørhelgelendinger å reise fram og tilbake til Mosjøen. Dersom man er avhengig av kollektivtrafikk er det med utgangspunkt Vega rett og slett ikke mulig å gjennomføre reisen uten overnatting.


Årlig utstedes rundt 1.200 pass i Brønnøysund. Det sier seg selv at det er dårlig samfunnsøkonomi at alle som får nytt pass må reise til Mosjøen eller Trondheim. Forslaget vil også gjelde Sandnessjøen, dermed er det mange helgelendinger som må bruke tid og penger på en tjeneste som vi unektelig trenger lokalt.


Motstanden på Helgeland er naturlig nok massiv, uavhengig av partifarge. 17 ordførere, naturligvis inkludert alle på Sør-Helgeland, har skrevet under på oppropet mot forslaget. Også lensmann Roger Stangnes sier i sin høringsuttalelse at han er bekymret for tilbudet til sørhelgelendingene. Allerede i dag må lokale flyktninger reise med ledsager til Mosjøen for å få id-kort.


Forslag som dette går ut over livskvaliteten til svært mange, og de pengene som eventuelt spares på et politibudsjett blir betalt dyrt i reiseutgifter og i fravær fra jobb. Politikere og politibyråkrati kan skylde på hverandre, men til syvende og sist er det politikerne som bestemmer, og her er det bare ett resultat som er godt nok: Passforslaget hører hjemme i papirkurven.

Mer å lese på BAnett:
Leses nå:
Siste nyheter

Premiere på ny sang av B-gjengen

Høstkonserten i Bindal bød på en nyskrevet sang.

Sømna får 686.000 kroner til bedring av trafikksikkerhet

Nordland fylkeskommune bevilger trafikksikkerhetsmidler.

Vegatrappa skal gjøre Ravnfloget tilgjengelig

Sparebankstiftelsen Helgeland og Helgeland Sparebanks gavestiftelese gir sammen 850.000 kroner til prosjektet Vegatrappa.

Tragisk, men morsomt om å være evig ensom

Det treffer bra når Nordland teater setter opp Tsjekhov.

Premiere på ny sang av B-gjengen

Høstkonserten i Bindal bød på en nyskrevet sang.

Vevelstad vurderer å bruke 120.000 på PC for elever

Kommunestyret kan vedta å bruke 120.000 kroner på laptoper til 7.-10. klasse.

Planlegger 355 meter trapp

Vegatrappa skal gjøre Ravnfloget tilgjengelig

Sparebankstiftelsen Helgeland og Helgeland Sparebanks gavestiftelese gir sammen 850.000 kroner.

Trafikkulykke ved Rema

Mann døde søndag

Ferjetrafikken går igjen

Vindkast opp mot 26 m/s stoppet ferjene

Kraftig vind mandag morgen, men det løyet utover formiddagen.

Gratulerer, Thaya!

Truck Tek-sjefen har stordag.