Brønnøypolitikerne, med ordfører i spissen, mobiliserer nå for det lokale skattekontoret. 1. juni foreslo Skatteetaten å legge ned Brønnøy-kontoret, mens kontorene i Sandnessjøen, Mo i Rana og Namsos beholdes.

Med kommunikasjonene på Helgeland er dette en dårlig løsning. Med forbindelsen mellom Sandnessjøen og Brønnøysund blir nå et besøk på skattekontoret en drøy dagsreise. Har man vurdert samfunnsøkonomien i dette? Problemet er nemlig at ikke alt kan gjøres på nett og telefon. identitetskontroll må fortsatt gjøres med personlig oppmøte, og dette er en tjeneste det blir økt behov for med den flyktningebosettingen som nå tiltar på Sør-Helgeland. På statens anmodning. Tre stillinger ved skattekontoret i Brønnøy gjør at mange andre innbyggere kan få gode tjenester og slipper å bruke hele arbeidsdager på sine ærender.

Dersom det er riktig, som Margunn Ebbesen tror, at noen kontorer er blitt videreført etter press fra politikere, så lærer Brønnøy her en dyr lekse om at man må komme tidlig på banen. Det må man lære av til lignende saker, men her og nå må alle kjempe for det skattekontoret vi har, også våre to stortingsrepresentanter.

Matti Riesto