Torsdag meldte Statsbygg – som lyn fra klar himmel – at de avlyser sin tilbudskonkurranse for parkeringsanlegg til registrenes nybygg. Nå vil de ordne parkering selv, helst gjennom en kombinert løsning mellom Valen og tomten der eksisterende bygg står i dag.

Det er trist at et lokalt initiativ, Levinord-løsningen som Statsbygg hadde innstilt som sitt førstevalg, da renner ut i sanden. Dette kunne generert arbeidsplasser og inntekter for lokale krefter. Men Statsbygg må forholde seg til signalene som politikere, naboer og Vegvesenet gir.

Samtidig er det en meget god løsning Statsbygg nå jobber for. Registrene får parkeringsplasser. Det mildt sagt umoderne og lite attraktive registerbygget fjernes. Og denne viktige og synlige tomten helt ved sjøen i sentrum åpnes opp både for byens befolkning og de som besøker oss fra sjøen. Man kan jo spørre seg hvorfor Statsbygg ikke startet i denne enden? Dette virker jo å være den åpenbart beste måten å løse parkeringsproblematikken på, både for de ansatte og byens befolkning. Strengt tatt hadde vel en underjordisk løsning vært enda bedre, men dette er definitivt en god løsning innenfor kostnadsrammene Statsbygg må forholde seg til. Så kan man heller bruke mer penger på å lage et enda flottere bygg, som forhåpentligvis kan tiltrekke enda flere kompetente folk til Brønnøysund.

Bård Pedersen