Vi inviterer med dette dere alle på tur til indre Brønnøy, også kalt Monsenland, også kalt Velfjord. Oppmøte vil være på Brønnøysund barne- og ungdomsskole, lørdag 6. september, klokka 10. Dere vil her bli plukket opp av en buss, som vil transportere dere innover. På bussen vil det være mulig å få et innsyn i hvordan indre deler av kommunen ser ut. Bussen vil kjøre til Tosbotn, og det vil sannsynligvis bli mange stopper for å ta opp nye passasjerer underveis. Beregnet tid (litt avhengig av vær og føre) er cirka to timer. Etter å ha fått tatt hele ruta i øyensyn, vil bussen snu, og returnere til Sausvatn. Der vil det være noen undervisningstimer på Folkets Hus. Regn med at det kan oppstå noe støy i skoletimene, det er mange «elever» som har mye å si. Har dere glemt nistepakken, vil det nok bli ei råd med en matbit på kantina.

Det vil bli gjennomført muntlig eksamen i form av en paneldebatt. Her forventer vi at alle politiske partier stiller med en representant som kan svare for partiets syn på skolestruktursaken. Denne eksamen vil foregå cirka klokka 13. Eventuelt fravær blir av sensor vurdert som manglende standpunkt(karakter). Påmelding til muntlig eksamen skjer innen fredag 5. september via SMS til telefonnummer 472 36 402. Skriv navn og parti.

Etter at vi har gjort unna undervisningen på Folkets Hus, vil dere bli transportert tilbake til BBU. Vi antar at dere kan være hjemme før barne-TV.

Vi håper at flest mulig av våre folkevalgte tar seg tid til denne skoledagen, og vi appellerer til deres ansvar om å sette dere inn i enhver sak før et vedtak skal fattes.

Varme hilsener fra foreldrene i Velfjord, ved Gro Estensen

PS: For de som eventuelt måtte se det «ulekt» med en lang og kronglete busstur, er det mulig å ordne skyss på egen hånd, og komme innover til Folkets Hus til klokka 12.

Gro Estensen har sendt ut brevet på vegne av foreldregruppen i Velfjord. Foto: Karin Bremseth