Machiavelli , (1469 – 1527), statssekretær, diplomat i den florentinske Stat og forfatter av bøker om statsdannelse, skrev:  «Vi har åpent demokrati og prosess, men temmelig uoversiktlig maktspill.»

Maktspill

Erfaringen hans fra den gang synes å kunne gjenkjennes i ulike stadier av prosessarbeid og metodearbeid i sykehusprosessen for Helgelandssykehuset 2025. Derfor bør det ikke tas avgjørelser om videre arbeid i sykehusprosessen før nyansatt direktør for Helgelandssykehuset HF, har kommet inn i stillingen.

Sykehusprosessen

Historien om sykehusprosessen de siste 2 år, forteller en historie hvor prosessen etter plan- og bygningslovens metodikk og etter Hovedfunksjonsprogrammet for sykehusprosjekter har vært sterkt vektet/påvirket av lokalpolitiske føringer, av næringslivsinteresser, av lokale organisasjoner og av sosiale nettverk innen ledelsen av Helgelandssykehuset HF. I tillegg kommer innflytelsen på - engasjerte  konsulenter – i delt felles kontorlandskap med ledelsen.

Nyansatt Direktør

Dette slekts-treet med forgreininger i ledelsesfunksjonen ved Helgelandssykehuset 2025 kan ikke fortsette. Denne historien må være avsluttet.

Fortsettelsen må avventes til ny direktør for Helgelandssykehuset 2025, har trådt inn i sin stilling og arbeidsplan er opprettet med - sittende styre- som har vært delaktig i prosessen over siste 2 år.  Det må sees på som  kupping / binding av prosessen for fremtidig arbeid, om det tvinges vedtak for godkjenning av «ressursgruppe» med svekket -habilitet-, før ny direktør er kommet i arbeid.

Harald Nyberg