- Vi har ikke oppnådd å komme til forhandlingsbordet med Venstre, konstaterer Høyres forhandlingsleder Margunn Ebbesen.

Partiet har ifølge Ebbesen invitert til et bredt borgerlig samarbeid som innebærer H, Sp og V.

"Sp har tilkjennegitt sin støtte til dette. Venstre har ikke ønsket samtaler med oss. Vi har sagt vi vil strekke oss langt for et slikt samarbeid,  men ikke oppnådd å komme til  forhandlingsbordet med Venstre. Vi mener denne grupperingen har mye å kunne bygge videre på for politisk gjennomslag", melder Ebbesen på sms til BAnett.

Venstres forhandlingsleder Per Martin Orvik uttaler at det ikke er riktig at Venstre ikke har ønsket samtaler.

"Den påstanden får stå for Ebbesens regning. Vi har hatt fire gode og konstruktive samtaler med representant fra Høyres forhandlingsutvalg før vi, av grunner H er gjort kjent med, avsluttet dialogen. Forøvrig har vi ingen kommentar",tekster Orvik.

Senterpartiet understreker at deres forhandlingsutvalg bare har drøftet et eventuelt samarbeid med Høyre. Til Ebbesens uttalelse om at Sp har tilkjennegitt sin støtte til Sp-V-Høyresamarbeid, så tekster Senterpartiets forhandlingsutvalg ved Trond Horn dette:

"Sp sitt medlemsmøte har verken behandlet, eller gitt støtte til dette. Vårt mandat i forhandlingsutvalget er å møte alle mulige konstellasjoner, drøfte eventuelt samarbeid, samt fremme resultatet fra møtene ovenfor medlemmene. Foreløbig resultat fra drøftelsene med de andre partiene skal fremlegges på medlemsmøte i Sp i kveld tirsdag. Ut over dette, har jeg ingen kommentar".

Senterpartiet og Arbeiderpartiet har meldt at de kan være klar til å snakke med pressen onsdag, mens Venstre ikke har tilkjennegitt annet enn at de er under forhandlinger.

Fra Senterpartiets valgvake; listetopp og medlem av Sps forhandlingsutvalg Trond Horn i front.