Over det nye nødnettet erklærte politimester Håvard Fjærli i Mossjøen det nye nødnettet for Helgeland åpnet. I Brønnøysund sto representanter fra politi, helse-  og brannvesen samt ordfører Johnny Hanssen klar for å høre lensmann i Brønnøy og Vevelstad Roger Stangnes' første offisielle melding over nettet.

Politiet har prøvd ut det nye nødnettet siden 16. juni og har brukt det i kombinasjon med det gamle radionettverket. Det nye nødnettet er ett eget nettverk, på lik linje med mobilnettverket, men kun for nødetatene. Det vil si at du ikke vil kunne overhøre meldinger fra nødetatene, slik man kunne gjøre tidligere.

Tidligere har de ulike nødetatene måtte kommuniserer via hverandres operasjonssentraler, men når alle etatene går over vil man kunne kommunisere direkte. Ifølge Stangnes har man ventet på dette nettet i rundt ti år, og lensmannen var fornøyd med å være offisielt i gang.

Brønnøy brannvesen går offisielt over til nødnettet i oktober, men vil fortsatt bruke det i kombinasjon med radio frem til februar 2016, hvor operasjonssentralen i Bodø vil være klar. Helsevesenet vil starte opplæringen neste uke.