I dagens BA går det frem at bare to planutvalgsmedlemmer møtte til Levinords orienteringsmøte fredag.

-Ikke så rart når vi ikke har fått invitasjon, sier planutvalgsmedlem Trine Stoveland (Ap), som spør hvem som var invitert til møtet, og hva som var formålet.

Inviterte partiene

I pressemelding fra Levinord torsdag går det frem at partiene Ap, Høyre, Sp, Venstre og SV er invitert til  orienteringsmøte dagen etter. Dette vedrørende Levinords parkeringsforslag. Møtet ble avholdt fredag, og tok form av å være et oppklaringsmøte hvor utøvelsen og signalene fra mandagens planutvalgsmøte ble kritisert.

-Jeg tror kanskje at de som kom og informerte ønsket bredest mulig forankring politisk, og ikke tenker fora. Men jeg synes det er merkelig at vi  som har engasjert oss ikke har fått muligheten til å delta på orienteringsmøtet. Jeg vet ikke hvor kommunikasjonssvikten er. Men om dette var ment som et oppklaringsmøte etter mandag, så burde medlemmene av planutvalget vært kontaktet direkte for invitasjon,  sier Stoveland.

Var ikke invitert

- Det er riktig at planutvalgsmedlemmene ikke var invitert. Dette var ikke et møte vi kalte planutvalget inn til. Vil ville ha listetoppene som stiller til valg og henvendte oss direkte til dem. I invitasjonen gikk det frem at de gjerne måtte ta med andre interesserte, eller stille med stedfortreder hvis de selv ikke kunne, sier Stian Elstad i Levinord.

 -Hvorfor inviterte dere ikke planutvalgsmedlemmene direkte?

- Vi var mest opptatt av å få partiene representert. De som stiller til valg. Det var hensikten. Ellers var det ikke en spesiell årsak til at planutvalgsmedlemmene ikke var invitert. Direktekontakt med listetopper var naturlig å få til på kort varsel. Vi har allerede stilt oss til disposisjon, og holder gjerne informasjonsmøte for andre som er interessert,  sier Elstad.