Lisa Laumann (27) er fra Brønnøysund og bosatt i Oslo. Hun er utdannet personlig trener og ivrer for utetrening.

— Man er ikke nødt til å bruke treningssentre for å holde seg i form. Det er masse man kan gjøre her på Sør-Helgeland. Det er det som er så fint. Vær kreativ og bruk naturen, oppfordrer Laumann.

— Bruk nettet for å finne inspirasjon til økter og treningsopplegg. Øktene trenger ikke være så lange. Mange kvir seg for å gi seg ut på timeslange opplegg, og det skjønner jeg godt. Ofte er det nok med 15-20 minutter. Du kan få gjort mye, så lenge treningen har litt intensitet. Det er super sommertrening, uansett hvor du er. Med noen runder armhevinger, knebøy og «burpees» har du plutselig ei hel økt. Det kan du gjøre både på hytta eller i hagen, sier Laumann.

— En vanlig løpetur kan gjøres litt mer spennende ved å legge inn sin egen hinderløype. Hopp over steiner, løp i trapper, klatre i trær. Prøv å se verden slik et barn gjør det, og ikke vær redd for å se litt dum ut. Jeg anbefaler også fjellturer, naturen i Brønnøysund og områdene rundt er jo fantastisk. På toppen av fjellet kan man godt legge inn en liten kroppsvektøkt, hvis man har energi til det, sier Laumann.

Når det gjelder dårlig vær er ikke Laumann nådig:

— Regn er ingen unnskyldning, her regner det så mye uansett og de fleste er vant til det. Selv syns jeg det er deilig å være ute og bli litt blaut og skitten. Da er det ekstra deilig å komme hjem til en varm dusj, sofakrok og en god TV-serie. Det er sommerkos godt som noe, sier Laumann.

— Ikke tenk at det skal være så komplisert. Gjør det enkelt. Se hvordan barna leker, hvor mye aktivitet de faktisk er i. Hiv deg med i leken, klatre i trær, bruk det som er ute og vær kreativ, oppfordrer Laumann.