Etter en  lengre periode med flere vikariater og åpne fastlegestillinger kan Ole Inge Jenssen i Brønnøy kommune fortelle at legekontoret i Brønnøysund har tilsatt fire fastleger. Den siste fastlegen er ansatt fra 1. august. Det betyr at legekontoret i dag kun har én ledig fastlegestilling. Denne stillingen er fylt av et vikariat fram til 1. september.

– Grunnen til at det fortsatt er vikar i denne stillingen er at vi ikke har fått gode nok søkere, sier Jenssen.

Legesenteret har tolv fastlegehjemler, inkludert kommunelege og tilsynslege. Jenssen er glad for at de nå har fått fylt de øvrige stillingene.

– Det er klart. Til tider har vi hatt opp til fem vikarer i stillinger. Konsekvensen av det er at de andre fastlegene må gjør mer av pålagt arbeid for å få det til å fungere lovlig. Selv om vikarene er gode, tar de ned produksjonen og det blir det konsekvenser av. Det er uheldig for oss, men selvsagt mest uheldig for pasientene. Nå ser vi lysere mot høsten.

I februar ble det kjent at Fylkesmannen i Nordland har opprettet tilsynssak mot legesenteret på grunn av lang ventetid til fastlege og på telefon. Fastlegeforskriftens § 21 sier at listeinnbyggere skal få tilbud om konsultasjon så tidlig som mulig, og normalt innen fem arbeidsdager. Dette har ikke Brønnøy legesenter alltid klart å overholde

– Vil dere kunne greie kravene i forskriften nå?

– Vi er bedre skodd til å gjøre det. Når vi er ferdig med ferier skal vi gå gjennom listefordelingene til fastlegene for å få mer homogene lister.

Det vil også komme to nye turnusleger i september, ifølge Jenssen.

Ole Inge Jenssen ser mot en lysere tid for legesenteret. Foto: Bente Milde