Det er allerede kommet inn mer enn 10 000 navneforslag til navnekonkurransen for hurtigrutens nye ekspedisjonsskip. Dette melder Hurtigruten AS i en pressemelding. Foreløpig har hurtigruten fått det midlertidige navnet MS "Norway Explorer".

- Pågangen og kreativiteten har vært overveldende, og vi vil rette en kjempetakk til alle i Norge og til alle Hurtigruten-vennene i utlandet som har sendt inn sine forslag, sier PR-sjef Øystein Knoph i Hurtigruten i pressemeldingen.

Åpne for forslag

Navnekonkurransen ble åpnet på NRKs Reiseradioen 21. juli. Selskapet tar ikke bare imot norske forslag, men har også invitert til forslag fra andre deler av verden.

- Vi har sagt at vi er åpne for alle forslag, men at navnet skal begynne med MS og at det må være et norsk ord eller et ord med norsk opprinnelse, eller at det kan oversettes godt, sier Knoph.

De fleste skipene i dag er oppkalt etter naturfenomener, steder Hurtigruten seiler, eller etter historiske personer. Forslagene bør passe inn sammen med disse navnene på en naturlig måte, kommer det fram i pressemeldingen.

Kreative forslag

Flere av navnene som så langt har kommet inn har vært både tradisjonelle og kreative.

- Vi har fått mange fine forslag, som for eksempel MS Nordavind, MS Lyngen og MS Dronning Maud. I tillegg får vi inn mange flotte navn litt utenfor hovedkategoriene, som for eksempel MS Gjøa, MS Frost, MS Stjerneklart og MS Kysten. Det vi synes er ekstra artig er at folk har mobilisert til vennlig navne-kappestrid med nabobygda eller -byen og at det opprettes egne grupper som samles rundt navn fra sitt nærmiljø, sier Knoph.

Det har også kommet inn navneforslag i et litt mer humoristisk kaliber.

- MS Polvott og MS Tøvsekk har unektelig fått oss til å dra på smilebåndet, og fra Sverige har vi forslaget MS Norsk Skogkatt.

Navnekonkurransen varer til 10. august og forslag kan legges inn på Hurtigrutens sider på Facebook fram til da.