I papirutgaven av Brønnøysunds Avis tirsdag, kom det fram at oljeselskapene som opererer i Norskehavet utenfor fylket, ikke følger vilkårene for bruk av helikopterbasene i Brønnøysund og Sandnessjøen. I sommer har både Statoil og E.ON hatt Kristiansund som base for sin aktivitet utenfor Brønnøysund. Selskapene sier det er på grunn av nasjonalt inngåtte avtaler med andre selskap, og at oppdragene er kortvarige og handler om leting.

– Jeg må si jeg er overrasket. Argumentene til oljeselskapene om at dette bare er prøveprosjekt, holder ikke. Det var ikke dette vi var enige om. Blir det mer av dette her, er vi nødt å se på avtalene på nytt, sier fylkesråd for næring Arve Knutsen.

– I oljenæringa ser vi at de mindre aktørene sliter, det er lokale krefter som får vanskeligheter når alt knyttes opp mot en hovedleverandør, da er det ikke så mye igjen, sier Knutsen.

– Forventningene våre er høye, utgangspunktet for avtalene var at vi skulle merke ringvirkninger i vår landsdel. Vi er nødt å få noe igjen for dette, og det gjør vi jo ikke slik som det er nå, sier Knutsen.

Arve Knutsen er for tiden på ferie, men tar seg likevel tid til en kommentar til avisa.

– Vi må møtes og diskutere dette med selskapene. Når jeg kommer tilbake fra ferien skal vi sette i gang en prosess på dette her, sier Knutsen.

Det var Paul Birger Torgnes, varaordfører i Brønnøysund, som først tok opp temaet på Brønnøy Høyres blogg Glad i Brønnøy 24.juli.

Faksimile fra Brønnøysunds Avis tirsdag 28.7.