Utdanningsdirektoratet har gitt Norsk Havbruksakademi godkjenning som videregående skole etter friskoleloven for 30 elevplasser på Vg1 Naturbruk og Vg2 Akvakultur.

Første delmål i boks

- Med Utdanningsdirektoratets vedtak om godkjenning av Havbruksakademiet som videregående skole, er den første av våre to skolegodkjenninger på plass. Den andre, godkjenning av Norsk Havbruksskole som fagskole med utdanningene Havbrukstekniker og Driftsleder Havbruk, er kommet til siste runde i søknadsprosessen, og svar er ventet i løpet av februar, sier daglig leder Robert Jørgensen ved Norsk Havbruksakademi.

Skolestart for Vg1 Naturbruk er mandag 20. august 2018. Informasjon om utdanningen og søknadsskjema vil være tilgjengelig på skolens nettsted fra begynnelsen av februar med søknadsfrist 1. mars. Etter denne fristen behandler skolen søknader fortløpende så lenge det er ledige plasser.

Må ha driftstillatelse

Den videregående utdanningen følger offentlige læreplaner. Før oppstart må skolen ha driftstillatelse fra Utdanningsdirektoratet som blant annet innebærer Fylkesmannens godkjenning av deres skolelokaler og at Utdanningsdirektoratet godkjenner den samlede lærerkompetansen ved skolen.

- Vi er i gang med dette arbeidet. Vi tør love en relevant og god fagopplæring i tråd med næringens behov og der en betydelig økt søknad til akvakulturutdanning i 2017 viser at flere ungdommer nå ser mot havbruksnæringen som sin fremtidige arbeidsplass, sier Robert Jørgensen.