Inne på Tørrfiskbrygga var det allerede kort tid etter åpningstid, mange barn, foreldre og besteforeldre. De var alle i full sving med å lage juledekorasjoner og forskjellig julepynt. Det er Brønnøy Husflidslag som tradisjon tro arrangerer juleverksted i tredje etasje.

Kreative barn

Ingrid Smidesang er med for første gang som arrangør.

-Vi presenterer bare masse muligheter for barna. Vi har laget noen ting som kan gi dem ideer, men vi presenterer mest materiale så kan de lage selv, forteller Smidesang.

Ungene satt dypt konsentrert over filt og vatt, kongler og puslespillbrikker. Noen var der for første gang, mens andre var mer erfarne på juleverksted.

- Jeg har vært med tre ganger tidligere, forteller Andrea Kristoffersen (11) mens hun klipper ut en juletre.

- Hvorfor liker du å være på juleverksted?

- Jeg får laget nye ting og jeg koser meg sammen med venner og familie, forteller elleveåringen.

Messe på forsamlingslokalet

I forsamlingslokalet var det mange utstillere som ville selge det de hadde produsert selv. Mange stimlet til lørdag formiddag for å gjøre noen julegavekupp.

-Alle produktene her er produsert av Skillebotn helselag. Vi har alt fra strikketøy, hekling og scrapbooking, forteller Janniche Lindsø.

Elg til en jeger

Litt lenger ned i gata holder kunstnerne Margrethe Sandvær og Mikaela Sandvær til. De har satset med konseptet Elgrdesign. De hadde åpen butikk lørdag. Blant kundene var ekteparet Beate og Geir Moum.

- Vi skal handle en julegave, forteller Geir Moum mens han holder opp en elg i bronse.

Gaven er til en elgjeger og Moum spøker med at han får begynne med bronse og jobbe seg opp til sølv og gull etter hvert.

Kafé med hjemmehygge

Alle i Brønnøysund ble oppfordret til å bidra til en pepperkakeby. Dette er nytt av året under Jul i Sørbyen. Mange har bidratt og flere av bygningene er lett å kjenne igjen. Tårnskola er et imponerende pepperkakeverk, det samme er miniatyrversjonen av Tørrfiskbrygga. I tillegg er det en pepperkakevariant av Lokalmatbutikken, den gamle brannstasjonen, Storgata 16, Eiffeltårnet og Mummihuset. Alt sammen står utstilt i kafeen til Gjertruds Lille Hjørne. Vertinne er Gjertrud Krokå som i tillegg til full jobb som leder i Norsk sykepleierforbund i Nordland, driver hun kafe i Sørbyen på si. Hun har måttet ta nettene til hjelp for å komme i mål med alt hun skulle ha klart til kafeen åpnet lørdag formiddag. Kort tid etter åpningstid var det nesten fullt i lokalet. Krokå selv var fullt opptatt med å selge hjemmelaget kake og vafler, kaffe og te.

- Dette er hobbyen min og jeg stortrives med dette. Det er viktig at vi som har ressurser bidrar i lokalsamfunnet, sier Krokå.

Hun skryter av Sørbyen Vel som hun er en del av. De har jobbet lenge for å lage ulike aktiviteter i Sørbyen denne helga.

- Alt dette gjøres på dugnad. Vi har ingen midler for å gjøre dette, alt er på frivillig basis. I tillegg skal vi ha juletrefest for barna i romjula, sier Gjertrud Krokå.