Fredag åpnet dørene på Amfi Havnesenteret to timer tidligere enn normalt. Anledningen var Black Friday, en årlig handledag med tilbudspriser for å lokke kundene. Enten i butikk eller på nett.

Senterleder Erik Gjemble sier slike handledager som Black Friday er veldig viktig for Amfi Havnesenteret. Foto: Hildegunn Nielsen

Kø av kunder

Senterleder Erik Gjemble var seint på jobb torsdag kveld og tidlig på plass fredag morgen. Det var han ikke alene om.

- Før klokka 07.00 var det mange mennesker som sto i kø, ett kvarter seinere var det passert 300 kunder på senteret. I fjor hadde vi 4800 kunder på Black Friday. I år håper vi på 5000, sier Gjemble.

- Hvilken betydning har denne dagen for senteret?

- For oss er dette en stor og viktig dag. Trenden er at julehandelen starter tidligere og tidligere. Dette er også en litt omdiskutert dag som er basert på amerikansk tradisjon. For oss gir det en mulighet til å gjøre noen ekstra sprell og møte kundene våre, sier Gjemble.

- Hvordan klarer dere å møte konkurransen fra internett?

- I forhold til andre sammenlignbare kjøpesentre, så ligger vi godt an. Men det er en tøff konkurranse. Vår fordel er å jobbe med god service og aktiviteter. Ofte synes kundene det er godt å se produktene og prøve dem, sier Erik Gjemble.

Folk sto i kø klokken 07.00 for å handle under Black Friday. Foto: Erik Gjemble

Julehandel i ett smekk

Søstrene Renate og Ramona Mikalsen hadde i løpet av to timer klart å fylle en hel handlevogn med varer. Stort sett julegaver.

- Vi venter litt på Black Friday hvert år, i tillegg er det lønningsdag i dag, forklarer Renate Mikalsen.

I vogna er det stort sett tilbudsvarer, det er det de har vært ute etter denne dagen.

- Ramona har sjekket på nett for å finne de beste tilbudsvarene og vi var her klokka 08.00 i dag for å handle. Vi kunne sikkert spart enda mer ved å handle på nettet, men jeg synes det er viktig å handle lokalt og jeg tror vi blir nesten ferdige i dag. Vi samarbeider slik at jeg vet hva hun skal kjøpe og hun vet hva jeg kjøper, forklarer Renate Mikalsen.