Det var full aktivitet inne i frisørsalongen mandag formiddag. En marsipankake var kjøpt inn for å markere 20-årsjubileet.

Kjappe 20 år

Line Christensen kan nesten ikke tro at det har gått så lang tid siden hun var med å starte opp Karisma. De siste tre årene har hun drevet bedriften alene.

— Hvordan vil du oppsummere disse 20 årene?

— For det første ville jeg tippet at vi var ti år, for det har gått så fort. Det har vært veldig bra, kjempeartig, men samtidig mye jobb, sier Christensen.

Bedriften har holdt til i de samme lokalene i Meierigården siden oppstarten i 1997. I dag er det åtte frisører som arbeider her.

— De ansatte betyr veldig mye, jeg er så glad i dem. De er som min andre familie. Det har vært veldig lærerike 20 år og jeg angrer ikke på at jeg startet opp, sier Christensen.

Slutter som frisør

Frisørsalongen HotCut åpnet i Havnesenteret i januar 2011, i mai i år ble de samlokalisert med Karisma. Denne måneden har selskapet meldt oppbud.

— Det er ikke noe dramatikk i dette. Vi legger ned HotCut, og vil leie hver enkeltstol i stedet for å være bedrift. Vi leier av Karisma nå også. Bare Maja Kveinå og Hanne-Kristin Bakksjø fortsetter. Jeg fortsetter ikke, nå er det tid for meg å prøve noe annet, sier Caroline Trælnes som har en måned igjen før hun slutter.

— Hvordan er markedet for frisører?

— Det er et veldig bra marked. Det er fullt hele tiden hos alle mann. Det trengs egentlig flere frisører, sier Trælnes.

Caroline Trælnes slutter som frisør. Hun var med å etablere frisørsalongen HotCut som siden mai har leid stoler hos Karisma. HotCut meldte oppbud denne måneden. Foto: Hildegunn Nielsen

Drømmeyrket

Mens Caroline Trælnes søker nye utfordringer, kan ikke Line Christensen se for seg noe annet hun heller vil drive med.

— Det er ikke så mange som fortsatt er frisør når de er 40 år. Dette er et belastningsyrke og det er mange som har måttet slutte. Jeg har vært heldig, for jeg har absolutt ingenting annet jeg har lyst til å gjøre, sier Line Christensen.

Før jul er det travelt for frisørene med alle som skal ordne håret til julebord og julefeiring. Derfor blir den store jubileumsfesten utsatt til i januar.

— Da skal det feires skikkelig, lover gründeren.

Line Christensen elsker å jobbe som frisør. Hun kan nesten ikke fatte at det har gått 20 år siden hun var med å starte opp Karisma. Foto: Hildegunn Nielsen