Statoil har signert en ettårig kontrakt om leie av DNB-bygget i sentrum av Brønnøysund fra våren 2018. Det er Ivar og Trygves Bilverksted AS som eier bygget.

Lokale ringvirkninger

Brønnøy Næringsforum har jobbet siden januar med å hjelpe Statoil med å finne egnede kontorlokaler i Brønnøysund. Først ble det sendt en stor oversikt over alle ledige lokaler, deretter ble dette redusert til 10, så fem og nå har valget falt på DNB-bygget.

Sverre Kojedal i Statoil er glad for at de har landet denne kontrakten.

– Som selskap er vi opptatt av hvordan vi leverer i forhold til det som forventes av oss. Både når det gjelder sikkerhet og lave kostnader, men også når det gjelder lokale ringvirkninger. Det vi har sagt hele tiden er at når det er aktivitet i havet betyr dette aktivitet på land, sier Kojedal.

Aasta Hansten i drift om ca. ett år

Det er Aasta Hansteen-prosjektet nord-vest av Helgeland som gjør at Statoil trenger midlertidige kontorlokaler i Brønnøysund. Plattformen leveres i to deler. Den første delen er levert og del to kommer i løpet av november. Disse to delene skal kobles sammen på Vestlandet før den taues ut og installeres ute i havet.

– Vi ser at for oss er et midlertidig kontorlokale i Brønnøysund en god løsning. Disse kontorene har kapasitet til 30-40 personer og blir en base vi vil bruke i forbindelse med ferdigstillelsen. Det vil ikke være så mange fast ansatte der, men folk som kommer litt til og fra. Gjerne folk som er en eller to dager i Brønnøysund før de reiser ut, eller drar tilbake, forteller Kojedal.

Grunnen til at Brønnøysund er valgt i denne sammenhengen, er helikopterbasen.

– Er det mulighet for forlengelse av denne leiekontrakten?

– I utgangspunktet er det begrenset til dette året, forklarer han.

– Når vil Aasta Hansteen være i drift?

– Før nyttår i 2018 og vi regner med å være i produksjon i god tid før årsskiftet neste år.

Denne midlertidige etableringen i Brønnøysund får også betydning for lokalt næringsliv.

– Dette åpner opp for å kjøpe driftstjenester lokalt. Dette er ikke den største kontrakten vi har tildelt, men det er slike ting som bringer positive ringvirkninger med seg, sier Sverre Kojedal.

Tilfredse utleiere

Det er Ivar & Trygves Bilverksted AS med Trygve Schanche og Ivar Steen som eier DNB-bygget som har stått tomt i litt over ett år. De er svært tilfredse med å få leie ut første og andre etasje til Statoil.

– Dette er kjempemessig for oss, sier Steen som får litt jobb å gjøre før den nye store leietakeren kommer.

– De skal bruke mye av møblene våre, men vi må også gjøre noen investeringer, blant annet når det gjelder sikkerhet, forklarer Steen.

John Arne Warholm i Brønnøy Næringsforum er svært fornøyd med at foreningen har vært med å bistå Statoil i denne etableringen.

– Så vidt meg bekjent er dette den første etableringen et oljeselskap gjør i basebyen Brønnøysund. Vi har også gjort en flyplassundersøkelse der over 80 prosent svarte at flyplassen var viktig eller svært viktig for deres virksomhet. Det er klart at med denne etableringen, og når Aasta Hansteen er i drift, så vil dette få betydning for flytilbudet, tror John Arne Warholm.