PricewaterhouseCoopers er et globalt nettverk av firmaer innen revisjon og rådgivning. Nå er PwC også representert i Brønnøysund, etter at statsautorisert revisor Torill Skogmo har skiftet arbeidsgiver.

— Da jeg valgte å si opp min stilling i Ernst & Young etter nesten ti års ansettelse, tok jeg kontakt med Per Erik Pedersen ved PwC og spurte om de ikke hadde vurdert å etablere seg her, forteller Skogmo.

Leder i PwCs virksomhet på Helgeland var ikke tungbedt.

— Jeg var raskt til å svare ja. For vi har vært på utkikk etter å etablere oss i Brønnøysund og jeg kjente godt til Torill, sier Per Erik Pedersen.

PwC har overtatt de tidligere kontorene til Revigo Brønnøysund AS og Linda Nilsen, som har flyttet til Narvik.

— Jeg har fortsatt kunder på Sør-Helgeland og betjener dem fra Narvik. Jeg har også fortsatt kontor Helgeland Sparebank-bygget og er i Brønnøysund ved anledning og behov, senest i hele forrige uke, forteller Nilsen.

Skogmo er foreløpig alene i PwC, men har selskap av en annen revisor.

— Statsautorisert revisor Kai Rande og jeg har kontorfellesskap, men han driver sitt eget selskap, understreker Skogmo.

Hun får snart en kollega.

— Vi arbeider med å få rekruttert en revisjonsmedarbeider med kontorsted her i Brønnøysund, sier Skogmo.

PwC er det markedsledende økonomiske miljøet på Helgeland innen revisjon og rådgivning og har nå kontor i alle fire byene.

— Vi er totalt 21 ansatte som jobber med revisjon og rådgivning på Helgeland. Lokal og tydelig tilstedeværelse mener vi gir et positivt bidrag til utvikling av lokalt næringsliv. Videre har vi en egen advokatavdeling lokalisert i Mo i Rana, der tre advokater er ansatt, forteller Per Erik Pedersen.

Fredag var han og advokat Bjørn Krane i Brønnøysund som foredragsholdere på et seminar i samarbeid med Helgeland Sparebank om optimalisering av eiendomsprosjekter.