Det var 26 hester påmeldt til utstillingen på Stall Vonheim lørdag. Sømna har hatt hesteutstilling tidligere, men dette var første gang dette ble arrangert på Vonheim. Gry Kean i arrangørkomiteen var svært glad for at de hadde fått dette i stand i samarbeid med Sømna Rideklubb og Brønnøy Hestesportklubb.

- Det er Anita Gundersen som har stått i bresjen for dette og undersøkt med Starum som har plukket ut dommere og sender dem hit til utstillingen, forteller Kean.

Inne i ridehallen var hennes egen hest, vallaken og Dølahesten Haugablæsen i ferd med å få vurdert eksteriør.

- Det er tre dommere som sjekker kroppen til hesten og en dommer tar bruksprøve. Det er våre tre norske hesteraser, Dølahest, Nordlandshest og Fjording, i tillegg deltar rasene Shetlandsponni, norsk sportsponni og varmblods ridehest på hesteutstillingen. De norske hesterasene skal ha godkjent bruksprøve når de har fylt tre år for å bli premiert og Dølahesten må ha kjøreprøve for å kunne bli premiert. Vi skal ha kjøreprøve, rideprøve og to unghester skal ha tømmerkjøringsprøve, sier Kean.

Av de 26 påmeldte er det deltakere fra Namdalen, Mosjøen, Sandnessjøen, Velfjord, Vega, Bindal og fra Brønnøysund. Det skal kåres dagens hest, dagens rideprøve, dagens kjøreprøve og dagens mønstrer.

Av debutantene på hesteutstillingen var ni år gamle Sverre Hald som hadde med seg Shetlandsponnien Tarzan.

- Det er to år siden vi kjøpte Tarzan og jeg skal kjøre vogn med ham, forteller Sverre som kommer fra Holm i Bindal som synes det er stor stas å ha egen ponni.

Disse ble premiert:

Dagens hest : Sørgard Frøkenfryd

Dagens kjøreprøve : Aslaug Hestø med Tyriblesa

Dagens rideprøve : Gry Kean med Haugablæsen

Dagens handler: Liv Astrid Wik

Dagens unghest: Lona Veslemøy, eier Ingunn Larsen.