Det er fem år siden sist 3. Gardekompani besøkte Brønnøysund. Søndag var de tilbake igjen og det ble et hjertelig gjensyn for cirka 800 publikummere på kunstgressbanen. Gardistene har øvd hardt for å komme dit de er i dag. I vinter og vår har de lagt grunnlaget for det de fikk viste frem av et krevende drill- og musikkprogram i Brønnøysund.

3. Gardekompani marsjerte gjennom Brønnøysund.
3. Gardekompani marsjerte gjennom Brønnøysund. Foto: Hildegunn Nielsen

Det hele startet under gudstjenesten i Brønnøy kirke, før turen gikk videre til Brønnøy Helse- og omsorgssenter. Etter dette kunne skuelystne se 3. Gardekompani marsjerte gjennom hele Brønnøysund sentrum mot kunstgressbanen.

På kunstgressbanen startet det med en innmarsj av kompaniet før de forflyttet seg i formasjon. Deretter ble det delt opp i deler for drilltropp og musikktropp. Stilfulle både sammen og hver for seg.

Saken fortsetter under bildene

.

3. Gardekompani hadde drilloppvisning på kunstgressbanen i Brønnøysund. Foto: Hildegunn Nielsen
3. Gardekompani hadde drilloppvisning på kunstgressbanen i Brønnøysund. Her fra solonummeret. Foto: Julie Tjøsvoll
3. Gardekompani hadde drilloppvisning på kunstgressbanen i Brønnøysund. Her under utmarsjen Foto: Hildegunn Nielsen

Det var presist, i takt og spennende å se på. I midtpartiet ble det utført et stunt som fikk publikum til å rope av begeistring da en gardist kastet våpenet over ryggen til en annen gardist som tok i mot.

Deretter var det klart for solodrill med geværet både foran og bak ryggen i et forrykende tempo. Det hele ble avsluttet med en salutt fra hele drilltroppen for å markere slutten av denne delen.

Som en ekstra gest til det nordnorske publikum sang koret "Bruremarsj fra Lødingen".

Deretter ble det fellesdrill der musikk- og drilltroppen gikk en drill sammen som endte i en formasjon til selve trommestuntet med signaltrommer og slagverk.

Under «Gammel jegermarsj» åpnet himmelen seg, men det la ingen demper på stemninga før de avsluttet med en stilfull utmarsj til trampeklapp fra publikum.