Dagens fartsfest på Vedal ble en dyvåt affære. Den åttende runden i Nordlandscupen i åpen klasse hadde status som kvalifiseringsløp til landsfinalen. NMK Brønnøys egen Ruben Karijord kjørte inn til andreplass. 19-åringen sikret seg dermed billett til Momarken lørdag 26. august. Med seg dit får han vinneren Kristian Klepp fra NMK Steinkjer og Tore Nubdal fra NMK Namdal som kom på tredjeplass.

Karijord jobber til daglig på Møller Bil i Elverum, og har bare hatt en tanke i hodet den siste uken.

- Jeg skulle hjem og kvalifisere meg. For å få bilen klar har jeg skrudd til langt på natt, og kun sovet 16 timer den siste uken, forteller en strålende fornøyd sølvgutt.

Han måtte yte sitt beste både på og utenfor banen i dag for å klare det.

- Girkassen røk i første innledende heat og bremsene i det andre, forteller han.

Det ble med andre ord hektisk i depotet for Team Karijord som klarte brasene.

Det ble NMK Rana-seier i dame- og juniorklassen ved Marianne Asphaug og Markus Jøsevold.

Lykkelig debutant

Marius Skogmo var minst like lykkelig som vinnerne i dag. 17-åringen fra Brønnøysund klarte i alle fall ikke å slutte å smile etter å ha deltatt på sitt første løp.

- Det har vært en fantastisk artig dag, sier han.

Debuten var en påskjønnelse fra NMK Brønnøy.

- Marius har stilt opp på så godt som alle dugnadene vi har hatt. Team Karijord, med Ken Børre i spissen, ordnet med bil og var serviceteam for ham. Vel fortjent etter en super dugnadsinnsats, sier Ben Øksnes.

Marius deltok i en egen treningsklasse. Det ble et par piruetter på det vanskelige føret, men Marius fikk skryt for kjøringen.

- Han kom godt fra debuten under vanskelige forhold, sier Øksnes.

Han er veldig fornøyd selv også.

- Jeg kjørte fire heat og ga alt. Nå har jeg lyst til å kjøpe meg min egen bil og begynne med bilcross, sier Marius Skogmo.

I morgen kjøres niende runde i Nordlandscupen på Vedal.