Driver av Pizza Pigato, Beatriz Pigato, sier at godt vær ga bedre omsetning i fjor enn i år. Bra vær gir nemlig flere turister på ferjeleiet.

- Jeg vil si at vi er veldig væravhengige. Vi har gjort det veldig bra på godværsdager, og for det meste holdt stengt på dager med dårlig vær da vi vet at vi ikke selger så mye da, sier hun.

Fra Italia for å spise pizza på Horn

Men på godværsdagene kommer både turister og lokalbefolkningen for å smake på steinovnspizzaen.

- Alt fra sykkelturister fra Italia til folk fra byen kommer og besøker oss, noe som er veldig hyggelig, sier hun.

Gode tilbakemeldinger er det ikke mangel på.

- Vi har fått gode tilbakemeldinger på god pizza og at det går fort å lage den. Vi bruker steinovn og da tar det ikke så lang tid før den er ferdigstekt. Vi har fått en klage på været, men det er ikke så mye vi kan gjøre med, sier hun.

Ventemat

Pigato opplever at mange setter pris på at det finnes et slikt tilbud mens de venter på ferja. Hun setter pris på at folk tar seg tid til å besøke pizzaboden ute på Horn.

- Bare det at folk tar seg tiden til å kjøre eller sykle fra byen for å spise hos oss er veldig hyggelig, sier hun.

Pizzaboden holder sesongåpent i juli.

- Det er da vi har ferie så da holder vi åpent.

Småbyferie

Åse Storvik og Øystein Kristiansen bor i Oslo, men tok ferien i Brønnøysund. Foto: Marthe K Nordhuus

Øystein Kristiansen og Åse Storvik bor i Oslo og tok ferien i Brønnøysund.

- Jeg er oppvokst i Brønnøysund og vi har feriert her i cirka 20-30 år, sier Kristiansen.

- Det er mye roligere enn i Oslo, sier Storvik

Kristiansen mener det beste med Brønnøysund er tider med rolig og godt vær. Det mangler imidlertid ikke på arbeidsoppgaver i ferien:

- Vi driver å renoverer et hus akkurat nå. Under Rootsen var vi i teltet en liten tur, sier han.

Men de går ikke glipp av pizzaen på Horn.

- De har veldig god pizza her. Jeg synes at det er flott at de har noe slikt for de som venter på ferja. Med steinovn blir det en helt annen smak på pizzaen, mener Storvik.