Nyrud ble spurt av Rootsstyret om å lage en festivalutstilling. Hun takket ja og bestemte seg for å gjøre prosjektet spesielt.

- Jeg ble spurt om å holde festivalutstilling av Rootsstyret, så da tenkte jeg at jeg ville gjøre noe nytt. Så jeg sendte Rawdna og Lill en forespørsel om de ville være med på dette og det hadde de. Jeg har ikke vært med på et slikt samarbeid før, sier Nyrud.

Et interessant samarbeid

Dikter Rawdna Carita Eira er glad for at hun ble med på prosjektet.

- Det var en spennende prosess der vi skrev dikt samtidig som hun malte. Er så glad for at hun lot oss være med på prosjektet samtidig som hun utfordret oss. Hun har så mange forskjellige bilder og gjennom dette samarbeidet har man blitt bedre kjent med henne som kunstner, sier Eira

Hun sier at dette samarbeidet var at et forsøk for å se hvordan dette fungerte, og det fungerte godt.

- Vi håper på flere samarbeid i fremtiden, sier hun.

Dikter Lill Livsentusiast sier dette har vært en interessant opplevelse.

- Gjennom prosessen har det gått opp og ned, men det har vært fint, sier hun. Teknisk sett har diktene levd sitt eget liv. Noen ville være med i prosjektet, noen hadde ikke lyst. Men jeg har fått mange nye og gode ideer til fremtiden, sier hun.

Forskjellige materialer

Til denne utstillingen har Inger Hilde stilt ut 26 bilder hvor hun har brukt forskjellige materialer.

- Noen bilder strekker seg helt tilbake til 2013, men de fleste er helt nye. Av materialer har det blitt brukt blant annet plexiglass, akrylmaling og gicleetrykk. Det er inspirerende å se hva ulike typer materialer gir et bilde. Når jeg maler starter jeg med å jobbe intuitivt, etter hvert så går jeg over til å tenke analytisk. Jeg jobber vanligvis i mange tynne lag for å oppnå de fargetonene jeg etterstreber. Det er ofte en lang prosess, sier hun

Gode tilbakemeldinger

Nyrud sier at tilbakemeldingene har vært svært positive og tenker på samarbeidet som spesielt.

- Tilbakemeldingene har vært veldig fine og utrolig hyggelig. Det er mange som har likt samarbeidet og sagt at det er litt spesielt med dikt og bilder sammen, som er med på å gi bildene en helt ny dimensjon. Jeg synes det har gått kjempebra med å samarbeide med lokale diktere, sier Nyrud.