Konserndirektør Knut Alstad for marked og eiendom i HENT AS sier det ble for kort tid til å delta i konkurransen om å bygge et nytt bygg som skal leies ut til Brønnøysundregistrene.

- Vi måtte trekke oss på grunn av for kort frist til å gi tilfredsstillende tilbud. På grunn av forskyvning i prosessen kom nå store deler av tiden vi hadde til rådighet i ferien og det ble for knapt for oss, sier Alstad.

Ingen prosjekt i skuffen

Brønnøysundregistrene mottok tilbud om å bygge og leie ut nye kontorlokaler fra fem aktører før fristen for å kvalifisere seg gikk ut 20. juni, og Brønnøysundregistrene valgte å ta med alle videre. Den 30. juni ble det kjent at HENT AS som skulle delta i konkurransen i samarbeid med AB Invest AS trakk seg fra konkurransen om å levere et kvalitativt godt tilbud innen fristen 16. august i år.

- Anbudskonkurransen framstår i formen som en god prosess for å finne riktig løsning, men det er selvsagt viktig at deltagere får nok tid til å utvikle det produktet man skal tilby. Dette med mindre man har liggende et ferdig prosjekt i skuffen. Det har dessverre ikke vi. Uansett ønsker vi Brønnøysundregistrene, og de som delta i konkurransen, lykke til, avslutter Knut Alstad.

Tre igjen

Kun tre dager seinere ble det offentliggjort at også Moment Eiendom AS trakk seg fra anbudskonkurransen. Dette innebærer at det bare er tre selskaper igjen i konkurransen:

  • Thon Hotellbygg AS

  • Søren Nielsen AS

  • Clemens Eiendom AS og Ferd Eiendom AS i fellesskap.