Elevbedriften Tind UB lager produktet VitaminBombe, som blant annet inneholder tindved. Tindved har mange vitaminer, og drikken inneholder også eple, vanilje og ingefær. De ble i mars kåret til «Årets yrkesfaglige bedrift». Kåringen skjedde under fylkesmessa for ungdomsbedrifter i Nordland i Bodø tirsdag. Tind UB kom også på andreplass som «Mest innovative bedrift».

Vant tre pallplasseringer

Under NM på Lillestrøm torsdag og fredag fortsatte de å imponere. Tind UB vant Gastronomiprisen og fikk andreplass både i Orklas innovasjonspris og for beste yrkesfaglige bedrift. Lærer Linda Krokstrand er svært stolt over elevene sine.

- Dette her var veldig artig, sier Krokstrand på telefon fra Oslo.

Helt fra tidlig fredag morgen til klokken 15.00 i ettermiddag sto elevene på stand. Dommerne vurderte dem hele tiden og Krokstrand sier det ble en lang dag for de engasjerte elevene.

Møtte Kronprinsen

Elevene fikk også besøk av Kronprins Haakon på sin stand.

- Han snakket med elevene og fikk med seg hjem smaksprøver til barna sine, forteller læreren.

Elevene er på vei hjem fra Lillestrøm til Brønnøysund, men læreren forteller at de var veldig spente i dag for det var et veldig høyt nivå under norgesmesterskapet.

- Dette er veldig dyktige elever som kunne alt om produktet. Jeg er kjempestolt over dem. Det har vært veldig mye arbeid underveis, forteller Linda Krokstrand.

Produktene deres er til salgs hos Lokalmatbutikken, i kantina ved Brønnøysundregistrene og på Brønnøysund videregående skole.