Brønnøy menighetsråd har sett seg lei på de slitne gulvmattene som ligger i midtgangen.

– Mattene er frynsete og flekkete. Og der de overlapper hverandre ved døpefonten gjør mattekantene at det er fare for å snuble, sier og viser leder i menighetsrådet Laila Henrichsen.

Det er også ønske og behov for benker utenfor kirken og på kirkegården.

– De tre som sto på kirkegården ble utsatt for hærverk i fjor, sier Henrichsen.

Det er ikke satt av midler på kirkens driftsbudsjett. Meterprisen for matter er 1.500 kroner og en benk koster 2.000. Nå ber menighetsrådet om hjelp.

– Disse mattene kom på plass i 2008, etter den store renoveringen av Brønnøy kirke. En kombinasjon av dårlig kvalitet og mye bruk gjør at de nå er utslitt. Vi trenger 30 meter og kirkevergen har innhentet en pris på 45.000 kroner, og så ser vi for oss fem benker som vil koste 10.000, forteller hun.

Menighetsrådet har gode erfaringer med pengeinnsamling.

– Da vi trengte nye salmebøker for noen år siden oppfordret vi folk til å gi gjennom bankgiro vedlagt menighetsbladet. Det innbrakte 18.000 slik at det ble kjøpt inn 600 eksemplarer som er fordelt på Brønnøy kirke og kapellene på Skogmo og Trælnes. Og det ny orgelet i Brønnøy kirke ble også delvis betalt med en god slump innsamlede midler, forteller Henrichsen.

Det er opprettet en innsamlingskonto i Helgeland Sparebank med kontonummer 4516 28 52403.

– Vi håper folk vil være med å støtte opp denne gangen også, sier Laila Henrichsen, som er ny daglig leder ved kirkekontoret i Brønnøy. Fram til Gerd Gabrielsen går av med pensjon i juni går de dobbelt.