IL Tjalg har signert en forlengelse av samarbeidsavtalen med Helgeland Sparebank.

- Avtalen beløper seg til én million over de neste fire årene, og er den største i Tjalgs 71-årige historie, sier en strålende fornøyd Jostein Nybakken.

620 medlemmer

Styrelederen slapp nyheten på småskoletrinnet ved Salhus skole sammen med Kristian Wold Arnøy fra HSB torsdag, til stor jubel blant unge Tjalg-medlemmer.

- Pengene går inn i driften generelt og vil bidra til akiviteter for våre 620 medlemmer. De fleste er barn. Idrettsskolen består av 120 unger, fotballgruppen har 150 medlemmer, turn 80 og klatregruppen 30. Skigruppen består av en gruppe voksne som legger til rette for aktivitet på Gåsheia. På årsmøtet 23. mars vil Brønnøy innebandyklubb bli formelt tatt opp i Tjalg, forteller Nybakken.

Helgeland Sparebank har vært Tjalgs hovedsamarbeidspartner de tre siste årene.

- Tjalg har en fin utvikling i medlemstall og driver hovedsakelig med aktiviteter for barn og ungdom, som er det vi er mest glad i å sponse. Vi er også hovedsponsor for innebandyklubben, sier personmarkedssjef ved HSBs avdeling i Brønnøysund, Kristian Wold Arnøy.

Utstyr til Salhushallen

Når Salhushallen står ferdig får idrettslaget et stort løft.

- Vi gleder oss veldig til å ta i bruk den nye storstua. Da vil 95 prosent av medlemmene kunne sykle eller gå til trening, sier Nybakken.

De siste årene har Tjalg vært sparsommelige med tanke på at det trenges nytt utstyr til bruk i hallen. HSB-avtalen kommer også godt med.

- Idrettsskolen trenger en god del nytt utsyr som vi nå får råd til. Turngruppen flytter inn fra samfunnshuset og får en egen hoppegrop. En stor og flott klatrevegg gjør at vi forventer en oppblomstring i interessen. Flere treningstimer gjør at innebandylaget kan starte opp et rekrutteringstilbud. Og så ligger det til rette for kreative sjeler som ønsker å starte opp nye aktiviteter. Samtidig frigjøres det treningstid i Brønnøyhallen, sier Jostein Nybakken.

IL Tjalgs årsmøte holdes 23. mars i skihytta på Gåsheia.

Personmarkedssjef ved HSB i Brønnøysund Kristian Wold Arnøy (t.v.) og Tjalg-leder Jostein Nybakken. Foto: Jøran Horn