Finnmark og Troms ble ikke enige om ekteskap i form av en ny region.

-Det endrer dynamikken for Nordland. Jeg mener en nordnorsk region vil bli for stor, sier Norvoll. Han har tro på et samliv mellom Nordland og Troms, og går på  frierferd til Troms fylke.

- Fylkestinget i Nordland må nå vurdere om Nordland og Troms kan skape en ny kraftfull region i nord, sier fylkesrådslederen i Nordland i en pressemelding fra Nordland fylkeskommune.  Han la frem sitt forslag ved fylkestingsåpningen i dag.

Bakgrunnen er at Kommunal- og regionaldepartementet har gitt fylkeskommunene frist til 15. desember med å vedta hvordan nye regioner skal se ut etter 2020.

Samtaler

Fylkesrådslederen i Nordland og fylkesrådslederen i Troms har hatt samtaler de siste ukene om regionreformen.

- Først og fremst handler det nå om å se på om Nordland og Troms kan finne et felles grunnlag å utrede saken på. Så kommer vi sikkert til å ha ulike meninger, men vi vil gi det en sjanse for å se hva vi kan bli enige om, poengterer Norvoll.

Fylkestinget avgjør

Forhandlingene skal se på hvordan den nye regionen kan organiseres.

-Hvis fylkestinget gir klarsignal går fylkesrådet inn i dialogen med et åpent sinn for å se om det kan ligge muligheter her som gjør at regionen kommer styrket ut når det gjelder utvikling og vekst for innbyggerne og næringslivet, poengterer Norvoll.

-På bakgrunn av hva forhandlingene fører til vil fylkestinget ta endelig stilling til regionreformen i februar, avslutter fylkesrådslederen.