I dag har 190 nye busser startet sin produksjon i Stavanger og omegn. I oktober i fjor inngikk Torghattens heleide datterselskap Norgesbuss AS Norges største busskontrakt, om busskjøring på Nord-Jæren med det fylkeskommunale selskapet Kolombus. Kontrakten omfatter nesten alt av busskjøring i Stavanger.

Kontrakt på fire milliarder

Kontakten har en ramme på fire milliarder kroner. Avtalen innebærer at selskapet har kjøpt inn 190-200 nye busser. I tillegg uttalte konsernsjef Brynjar Forbergskog i Torghatten ASA til BAnett i oktober at dette medførte at de måtte få inn 500 ansatte på hel- og deltid.

- Vi starter i løpet av cirka en uke tre nye kontakter hvor cirka 350 busser settes i produksjon. Stavanger, Nittedal og hos Firda Billag, det representerer cirka 450 nye ansatte, sier Forbergskog til BAnett i dag.

Ny ferjekontrakt

FosenNamsos Sjø AS, et datterselskap av Torghatten ASA, har inngått avtale med AtB om ferjedrift i sambandet Flakk - Rørvik i Sør-Trøndelag. Kontrakten har en ramme på cirka 1,1 milliarder kroner eksklusiv opsjon. Kontrakten gjelder fra 1. januar 2019 og varer frem til 31. desember 2028, med mulighet for ett års forlengelse. Det vil bli bygget to nye ferjer i anledning kontrakten, begge med en kapasitet på 130 personbilenheter. Ferjene vil bli energieffektive og miljøvennlige. Ferjekonseptet er plug-in-hybrid, med dieselgeneratorer for produksjon av strøm og batterisystem for mottak av strøm fra land. «Vi er veldig fornøyd med å ha vunnet tilbake sambandet Flakk - Rørvik, som ligger like ved selskapets hovedkontor og har vært en viktig del av historien i selskapet. Vi ser fram til et fortsatt godt samarbeid med AtB og håper passasjerene vil bli fornøyd med tilbudet», sier administrerende direktør Grete Fuglem Tennås i FosenNamsos Sjø AS i en kommentar.

Se de nye ferjene her.