De ansatte i Caverion avdeling Brønnøysund, med leder Vegard Hjerpbakk i spissen, overtar avdelingen i Brønnøysund. Dette skjer allerede fra 1. juli.

– Vi ønsker å satse sterkt framover og vi er veldig motiverte for fortsatt å være en betydelig aktør i markedet, sier Hjerpbakk i en pressemelding.

De ansatte går inn i det nye selskapet som aksjonærer og selskapet får navnet Celect AS.

Samme tilbud

Hjerpbakk, som har ledet avdelingen i Brønnøy de siste tre årene, sier at de fortsatt vil satse videre på de fagene de allerede har i avdelingen. Det vil fortsatt dreie seg om elektro, klimastyring, automasjon, IKT, adgangskontrollsystem og AV (Audio/video), er fortsatt noen av fagene som skal utøves av det nye firmaet. De understreker samtidig at kundene fortsatt vil få samme gode servicen og kompetansen som i dag.

Han sier videre at Celect AS, fortsatt skal stå for den beste kvaliteten og kompetansen innenfor service, drift og vedlikehold av bygg-/næringsbygg og privatmarkedet.

– Vi har en solid ingeniørstab og dyktige serviceteknikere med lang fartstid som sørger for dette. De siste årene har det også vært en styrking av kompetansen til teknikerne i avdelingen, og det vil fortsatt være et satsningsområde. Slik at kunden vil få den beste kvaliteten. Firmaet vil bli enda mer konkurransedyktig gjennom mer frihet til å tilpasse virksomheten til det lokale markedet, sier Hjerpbakk.

Dybvik som styreleder

Celect AS, styrker seg også med styreleder, Ola Dybvik, som har lang erfaring i ulike posisjoner i næringslivet. Blant annet som økonomidirektør i Torghatten ASA, banksjef i Sparebank 1 Nord-Norge, og nå seniorrådgiver i Bluecon AS og han innehar styreverv i solide selskaper.

Hjerpbakk berømmer Caverion-konsernet for å samarbeide og å legge til rette for lokal overtakelse. Blant annet skal de hjelpe til med å få videreført de gode leverandøravtalene.

– Caverion ønsker også at selskapet skal være en preferert partner for Caverion i fremtiden.

Årsaken til at de ansatte nå overtar driften, er at Caverion sentraliserer sin virksomhet og satser på de større avdelingene.

Vegard Hjerpbakk er fra Korgen i Hemnes kommune, utdannet høyskoleingeniør, har lang erfaring innen personalledelse og prosjektledelse fra blant annet selskapene YIT, Caverion, Statkraft, Elkem og BE Energimontasje AS.