Hovedpersonen selv Anne-Marit Olsen (64) var ikke informert om overrekkelsen før hun plutselig stod med hedersbeviset i hånda, et æresmedlemsskap i Brønnøy Jazzforum som hun har vært engasjert i siden 2004.

- Anne Marit Olsen var med på å starte Brønnøy Jazzforum, og har vært leder i 10 år. Hun har vært med i styret helt til nå i vår hvor hun bestemte seg for å gå ut. Da ønsket vi andre at hun skulle få et æresmedlemsskap. Et symbol på alt hva hun har betydd. Ikke bare for klubben,  men for hele regionen og musikkmiljøet i Brønnøysund.   Anne Marit Olsen har lagt ned timevis med frivillig arbeid for å glede oss på Sør-Helgeland med gode konsertopplevelser. Vi hadde avslutningsfest på lokalmatpuben i byen,  og overrasket henne med overrekkelsen. Jeg tror hun ble veldig glad og rørt. Ingen andre har fått slikt æresmedlemskap i jazzforumet. Hun er den første og eneste så langt, og vil kunne gå inn gratis på konserter og være medlem så lenge hun vil, sier Sørensen.

- Jeg føler meg veldig beæret. Dette er veldig hyggelig, sier Olsen som har vært leder i ti av de tolv år jazzforumet har eksistert.

- Brønnøy Jazzforum er ikke verdens største organisasjon, men den er en viktig bidragsyter til å ha et godt lokalsamfunn å bo i. Så for vår lille by tenker jeg at Brønnøy Jazzforum er viktig, sier æresmedlemmet som nå mener at det er på tide at nye krefter trår til.

- Det er flott at vi har  fått inn nye unge folk som kan drive jazzforum videre.  Nå har jeg full tillit til at babyen er blitt så stor at den  står på egne bein. Jeg tenker at det er allright med stabilitet, men det skal være fornyelse også. Nå har jeg vært med så lenge, at det er på tide at noen andre trør til og videreutvikler konseptet, sier Olsen.

Jazzklubbens nye leder, Sørensen har vært varamedlem i jazzforumet styre i ett år, og takket ja til ledervervet nå i vår. Det er ikke første gang hun leder en jazzklubb.

- Jeg var leder i Sortland Jazz-og viseklubb  et par år og engasjert i Sortland Jazzfestival. Høydepunktet har vært, og er, å få lov å bidra til at det skjer ting i lokalmiljøet. Brønnøysund er en veldig fin kulturby, og jeg ønsker Brønnøy Jazzforum fortsatt skal være et fin supplement som skaper gode konsertopplevelser for folk, sier hun.

Anne- Marit Olsen fikk overrakt et portrett av seg selv som ung, og kan nå gå gratis på alle konserter som hun tidligere har lagt ned mye frivillig-arbeid i å arrangere. Foto: Frank Svensson