Daglig leder og partner i byrået Nordnorsk Kommunikasjon, Inger-Gunn Sande, blir medlem i Kringkastingsrådet. Kulturminister Linda Hofstad Helleland har utnevnt Sande som personlig vara for nestleder Kjersti Thorbjørnsrud.

Imponert over NRK

-Jeg er glad og stolt over å få denne tilliten, sier Inger-Gunn Sande.

- Som livslang fan av NRK er jeg imponert over hva de skaper. NRK er faktisk den eneste allmennkringkasteren i verden som takler konkurransen fra de reklamefinansierte kanalene så godt. Vi trenger en slik kanal, og jeg gleder meg skikkelig til å være med i diskusjonene i Kringkastingsrådet, skriver Sande i en pressemelding.

Gjennom jobben i Nordnorsk Kommunikasjon er Sande mer enn gjennomsnittet opptatt av mediebildet og utviklinga i mediebransjen:

- Å delta i Kringkastingsrådet vil gi mer kunnskap og faglig påfyll, noe som også kommer kundene våre til gode, sier hun.

Lang erfaring

Sande er selv godt kjent med NRK ett mer enn 20 års erfaring derfra, og har jobbet både på Marienlyst, og ved NRK i Finnmark, Troms og Nordland.  Hun har vært programleder i radio og fjernsyn (Halvsju, Sommeråpent, Helg i Solnedgang med mere) og var i 9 år leder for fjernsynet i Nord-Norge. Hun har også vært kommunikasjonsdirektør i Norges Sjømatråd og er styremedlem i NHO-Nordland. Da hun sluttet i NRK i 2003, uttalte Inger-Gunn at hun alltid kom til å betale lisensen med glede. Dette står hun fortsatt inne for.

Kringkastingsrådet ledes av Per Edgar Kokkvold. Øvrige medlemmer fra Nord-Norge er Jens Johan Hjort, Tromsø og Beate Bø Nilsen, Sortland. Leder av Samisk programråd er også medlem av Kringkastingsrådet. For tida er dette Katri Sarak Somby.

Neste møte i Kringkastingsrådet er 9. og 10. juni i Stavanger, og Sande er allerede innkalt til dette møtet.