Januar 2016 var det registrert 41 nye arbeidssøkende i  Brønnøy. Det er 38 prosent flere ledige enn på tilsvarende tidspunkt i fjor, noe som innebærer at antallet ledige har steget fra 159 i fjor til 203 i år, viser nye januartall fra NAV.

Fire prosent ledighet

De nye ledige i Brønnøy representerer et bredt spekter av bransjer, men det er et flertall  matros/motormekanikere, butikkmedarbeidere, personer knyttet til offshorerelaterte yrker og flyktninger med fullført introduksjonsprogram.

Brønnøy har nå fire prosent ledighet, og ligger med det høyere enn både nabokommunene Bindal, Vega, Vevelstad og Sømna. NAVs januartall viser forøvrig at ledigheten totalt i Nordland er på vei ned.

Færre for fylket totalt

- I januar 2016 er det 3 661 helt ledige i Nordland, dette er 68 færre helt ledige enn på samme tid i fjor. Dette tilsvarer en arbeidsledighet på 3,0 prosent. I Norge sett under ett øker ledigheten i samme periode, heter det i en pressemelding fra NAV.

- Ledighetstallene viser en svak ledighetsnedgang blant kvinner (-144) samtidig som det er noen flere ledige menn (76). Eksportrettet industri samt bygg og anlegg har høy aktivitet i Nordland og vi ser at det i den siste måneden er rekruttert til kvinnedominerte yrker innenfor undervisning, pleie og omsorg samt reiseliv og transport. I tillegg er vinterfisket begynt å komme i gang, sier fung. fylkesdirektør Cathrine Stavnes ved NAV Nordland i pressemeldinga.