Lørdag ettermiddag ble lysene på julegrana tent i Sørbyen i Brønnøysund. Om lag hundre små og store hadde møtt opp for å gå rundt treet mens medlemmer av BMK og Brønnøysund skolekorps spilte julesanger.

Inne på Tørrfiskbrygga samme dag var det juleverksted med Husflidslaget. En kjær tradisjon for mange. Denne gang var det 40 barn som laget ris, mus og julenisser med foreldre og besteforeldre som medhjelpere. Blant dem som fikk laget seg fine julegaver denne dagen var søskenbarna Ida Valan (11) og Agnes Myrvang (8).

- Jeg har laget ei mus og pynt av kreppapir. Denne nissen har jeg tenkt å gi bort, røper Ida og viser frem den fine nissen hun har laget.

Ida har vært på dette juleverkstedet flere ganger tidligere, det har aldri Agnes.

- Hvorfor liker du å være på juleverksted?

- Fordi jeg synes det er veldig koselig å være her, sier Ida og smiler.

Det synes Eva Kvaløy Olsen det er hyggelig å høre. Hun har sammen med Husflidslaget arrangert jule- og påskeverksted for barn så lenge at hun har kommet ut av tellingen.

- Vi gjør dette for å gi skaperglede og vekker kreativiteten i ungene. Det er i tiden nå og holde på med håndverksting. Det er flere unger som kommer igjen år etter år og det synes vi er veldig artig, sier Olsen.

Hun skryter av Husflidslagets gode hjelpere i Erling Sandvik og Magne Steinholt som kommer tilbake år etter år for å hjelpe til.