I ettermiddag ble det arrangert fakkeltog til demonstrasjon mot kuttforslag relatert til nedbemanning av barnehager, SFO og skoler i Brønnøysund, samt nedleggelse av ungdomsskolen på Hilstad.- Jeg ble så rørt når jeg så at FAU ved  BBU inkluderte Hilstad skole i sin protest her i kveld. Det gjør meg stolt over å være brønnøyværing. Vi står i lag, sier Trine Nepås som til daglig er lærer ved Hilstad.

-I kveld er jeg kun her som forelder, sier Nepås som har møtt frem sammen med sin sønn, Emil Nepås.-Jeg går i niendeklasse på Hilstad. Det er viktig for hele velfjordmiljøet at vi beholder ungdomsskolen.Ingen vil flytte til Velfjord hvis det ikke er skoletilbud, mener han.

Her er kuttforslagene det ble demonstrert mot: - Ungdomsskolen på Hilstad flyttes til Salhus/BBU- Bemanningskutt i barnehagene - dvs. flere barn per voksen både på småbarns- og storbarnsavdelingene.- Kutt i halv SFO plass fra 12 til 8 timer i uken- Kutt av vikartimer i skolen.- Kutt av assistentstillinger i skolen.- Kutt av lærerstillinger i skolen.Tonje M.K.Almendingen og Hilde M. Måsøy står oppført som arrangører av fakkeltoget på facebooksiden Fakkeltog mot nedbemanning i barnehage, SFO og skole + nedleggelse av Hilstad skole

Emil og Trine Nepås møtte til ettermiddagens demonstrasjon for å berge ungdomstrinnet i Velfjord.