Denne uken ble en av de større leilighetene i  Strømsnesset boligsameie lagt ut for salg. Leiligheten på 132 kvadratmeter som ligger over Havnesenteret med utsikt over Strømsnesset og havet, har en prisantydning på 6 millioner kroner. Eiendomsansvarlig i Advokatfellesskapet Brønnøysund Svenn Gunnar Halsen, som står for salget, bekrefter at dette kan være Brønnøysunds dyreste leilighet.

– Så vidt meg bekjent er nok dette den høyeste prisen på enkeltenhet ja.

Halsen forteller at markedet for denne kategorien leilighet er ganske nytt, og at det er første gang en slik leilighet kommer markedet. De siste leilighetene i boligsameiet sto ferdig i 2013, denne aktuelle leiligheten sto ferdig i 2012, da den ble solgt for 4,6 millioner kroner. Prisøkningen på 1,4 millioner kroner over tre år er lett å forsvare, mener Halsen.

– Da leiligheten ble solgt var den ikke ferdig, siden da har selger påkostet leiligheten gjennomgående, og den har fått en annen standard.

Advokaten er sikker på at det er ett marked for leiligheter i denne prisklassen også i Brønnøysund.

– I større byer er ikke denne prisklassen spesiell. Folk i Brønnøy har ikke et annet økonomisk grunnlag enn andre i landet. Vi forventer at det er aktuelt for et voksent marked. Den er ikke en del av det tradisjonsrike markedet for familie.

Halsen forteller at på de få dagene annonsen har vært ute, har han allerde fått respons.

– Det er ofte umiddelbar kontakt, men vi forventer ikke en kjapp avgjørelse. Og de som selger forventer også og vente litt.