Ferja «Godfjord» har hatt to grunnstøtinger og tre kaistøt i løpet av et drøyt års drift i Tjøttasambandet. Det er stilt mange kritiske spørsmål til ferjenes standard i Tjøttabassenget. Statsbudsjettet legges frem klokka ti i dag. Leder av Sør-Helgeland regionråd  Johnny Hanssen har klar forventning til regjeringen.

- Nordland fylke må få mer midler til å ivareta hurtigbåt og ferjetransport. Ferjene er del av vårt fylkesveinett.  Fylkeskommunen har overtatt ansvaret, og har et betydelig etterslep. Meldingene vi har fått i løpet av året er at omleggingen av inntektssystemet har ført til kraftige nedskjæringer i fylket. Fylkets viktigste oppgaver er videregående skole og samferdsel.  Regjeringen må ivareta overføringene til fylket på en bedre måte, slik at vi får gode samferdselsforbindelser både når det gjelder vei og sjø, sier Hanssen.

Regionrådet vil også satse på gang og sykkelveinettet. I følge NRK skal  lekkasjer fra Statsbudsjettet vise at det bevilges 600 000 millioner kroner til dette.

- Det er bra at fokus øker på gang og sykkelvei, men fordelt på kommuner så blir nok ikke beløpet allverden, sier Hanssen.

Leder av Sør-Helgeland regionråd og ordfører i Brønnøy, Johnny Hanssen (Ap) Foto: Bente Milde