BAnett har fått henvendelser angående veiarbeidet som utføres i St. Knuts gate. like ved nedkjørselen til Nye Furutoppen barnehage. Som følge av arbeidet har det kommet et stort, dypt hull midt i veibanen. Da BAnett var der klokken 12.00 tirsdag var det flere av trafikantene som var usikre om hvordan de skulle krysset hullet uten å skade bilen.

Asfaltmaskin ødelagt

Daglig leder Vidar Bendiksen i Bendiksen Entreprenør AS har kontaktet BAnett for å forklare hva som ligger bak.

- 20. august gravde vi over denne veien i forbindelse med et oppdrag for Telenor. Det var nødvendig i forbindelse med legging av nye telefonkabler. Etterpå la vi grus over grøfta, komprimerte den og bestilte asfaltering - for vi har som kjent ikke noe asfaltverk her, påpeker han.

- Når vi så får beskjed om at det blir asfaltering, så må vi fjerne grusen og skjære til kanten. Vi fikk beskjed om at det skulle skje i går, men så kom de ikke likevel. Det viste seg at det var en asfaltmaskin som var blitt ødelagt. Men nå skal de være i gang, sier Bendiksen tirsdag ettermiddag.

- Vi må bare beklage at det ble slik, men grunnen er altså at en asfaltmaskin gikk i stykker. Jeg skjønner at det er vanskelig, men det er satt ut skilting. Nå er asfaltmaskinen her, og det skal asfalteres flere steder i kommunen de nærmeste dagene. Vi oppfordret til å ta hensyn til skiltene og sette ned farten, sier Vidar Bendiksen.

BAnett var på stedet 15.45 og da var hullet asfaltert.

Ubehagelig

Plan- og utviklingssjef i Brønnøy kommune, Gunvald Eilertsen, kjørte selv over hullet i morges, og skjønner bilistene.

– Det er et svært ubehagelig å kjøre over. Det er såpass dypt og har en slik kant at man kan skade dekkene. Selv kvelte jeg bilen flere ganger før jeg kom over.

Eilertsen måtte undersøke årsaken til hullet i veibanen da han kom på jobb. Etter opplysinger han har fått, er det en underentreprenør som har laget hakket etter en reparasjon av kabler.

– Entreprenøren skal legge over ny asfalt etter reparasjonene. Jeg har fått beskjed om at planen er at ny asfalt skal bli lagt i løpet av dagen. Men det er klart det er ubehagelig og det skulle nok ha vært vurdert andre løsninger, spesielt når dette er en hovedvei.