-Min tillit til sykehuset i Namsos er null etter dette, og jeg er evig takknemlig til Nordlandssykehuset i Bodø. De har sørget for behandling av riktig fot,  sier Liv Helen Alsli  til Banett. Hun falt og brakk ankelen da hun var på hytta i Bindal. Smertene ble store, og hun oppsøkte sykehuset i Namsos for røntgen.

Ble svært overrasket

-Min høyre fot virket forstuet, var tjukk som en stokk og var mest smertefull. Men legen påstod at bruddet var i venstre fot. Jeg ble svært overrasket over denne opplysningen. Men du vet; jeg var jo på sykehus og man stoler på legene, sier Alsli som dermed dro fra sykehuset med gipset venstrefot.

-Beskjeden var at jeg ikke måtte belaste den gipsede venstrefoten, men jeg hadde jo fryktelig vondt i høyrefoten, sier Alsli som elleve dager etter ble undersøkt på  Nordlandssykehuset i Bodø.

– Det var fire pleiere i rommet da jeg fikk vite at Sykehuset Namsos hadde gipset feil fot. De visste ikke hva de skulle si og bare ristet på hodet, forteller Alsli til Trønder-Avisa som har kontaktet Sykehuset Namsos for kommentar.

Sykehuset Namsos mener de ikke har feilbehandlet Alsli.

Ikke uvanlig mener fagsjef

Paul Georg Skogen, fagsjef i Helse Nord-Trøndelag og lege, forteller til Trønder-Avisa at det ikke er uvanlig at brudd først oppdages en liten stund etter skaden har oppstått.

– I dette tilfellet hadde kvinnen symptomer i begge anklene, og det som kunne ligne på et brudd var da i venstre ankel. Denne ble gipset og den andre ble bandasjert. Røntgenbildene ble vurdert av flere leger før en valgte å gipse den ene ankelen og bare bandasje på den andre. Gjennomgang av bildene dagen etter av røntgenlegene, gjorde ikke at en endret den vurderingen. Deretter ble det avtalt en oppfølging en uke etter, på sykehuset i Bodø, sier Skogen.

Skogen forklarer videre at brudd ofte kan ses senere, fordi det da har begynt å gro.

– Da danner det seg kalk, som ses på røntgen.

Han sier at det er vanlig med rask kontroll av gipsen og for å ta nye røntgenbilder. Hos denne pasienten valgte en gips og bandasje som behandling ut fra undersøkelsen første dagen. Dette skulle vurderes på nytt ved kontrollen, og dette er en helt vanlig måte å følge opp og kontrollere slike skader på. Det er bakgrunn for at legen hun snakket med på sykehuset oppgir at det ikke har vært gjort direkte feil.

– Men det er selvsagt veldig beklagelig at hun har hatt det hun opplever som unødige smerter den siste uken. Det beklager vi, sier Skogen til Trønder-Avisa.

Kan ikke bare godta

Alsli sier til BAnett at hun kommer til å klage saken inn.

– Resultatet av denne saken er at tilliten er null til Namsos  når de kan gjøre slik og sende meg ut med gips på feil fot. Jeg vet hvor smertefull og opphovnet høyrefoten var da jeg ble undersøkt, og hvor overrasket jeg var over legens konklusjon.  Jeg synes det er rett å sette fokus på dette- Hvis vi bare skal godta alt , så vil ikke rutinene bli gjort om, sier Alsli.

Jeg synes det er rett å sette fokus på dette- Hvis vi bare skal godta alt , så vil ikke rutinene bli gjort om, sier Liv Helen Alsli.