Lørdag begynner den årlige fiskefestivalen arrangert av Åbygda ungdomslag på Stranda ved Åelva i Bindal. Arrangør Torny Myrvang oppfordrer folk til å komme til god mat, turnering og ikke minst den store fiskekonkurransen.

- Festivalen har vært et årlig arrangement siden 80-tallet. Hovedbegivenheten er fiskekonkurransen, og både turister og lokale folk bruker å være med, sier Myrvang til BAnett.

Fiskekortsalget starter lørdag formiddag, og det vil bli premieutdelingen etter at konkurransen slutter.

Skøy for alle

På stedet vil det bli mye god mat og drikke, og det vil bli servert hjemmelaget fiskesuppe som hovedrett.

- Vi har bestilt fisken. Vi skal blant annet koke kraft på fiskebein, og det blir servert focaccia ved siden av, i tillegg har vi salg av sveler, pølser, brus, is og kaffe, forteller Myrvang.

Det blir morsomme og tradisjonelle aktiviteter for både unge og eldre etter fiskekonkurransen.

- Vi har elghornkasting, hvor man konkurrerer om å kaste et elggevir lengst mulig. Til slutt har vi en volleyballturnering i vika, hvor både flo og fjære virker inn. Det er veldig artig å se på kampen når det begynner å flø, humrer Myrvang og forklarer at noen bruker å bade i elva etterpå for å få av seg all gjørma fra kampens hete.

Alle velkommen

Ifølge Myrvang er fiskefestivalen et arrangement for alle.

- De tilreisende synes det er et artig arrangement, og artig for både fiskere, unge, eldre og barnefamilier. Jeg oppfordrer folk til å hive seg med på fiskingen, komme og få seg mat, så satser vi på at det blir godt vær i år.