Formannskapet i Bindal skal den 15. januar ta stilling til hvordan stemmeseddelen ved folkeavstemningen skal lyde.

Forslag til spørsmål

Rådmann Knut Toresen har fått i oppdrag fra kommunestyret å utforme et forslag til stemmeseddel. I sin innstilling til formannskapet legger Toresen frem følgende forslag til spørsmål som innbyggerne skal ta stilling til.

"Skal Bindal kommune slå seg sammen med Nærøy kommune og Vikna kommune fra 01.01.2020?" Rådmannen foreslår at det her skal krysses av for ja, nei eller blank.

Kan gi forhåndsstemmer

Det vil bli holdt rådgivende folkeavstemming i Bindal 26. februar. Selve valgdagen vil det være stemmelokale tre steder, Kjella skole, Bindalseidet skole og Bindal rådhus. Men allerede fra 1. februar er det mulig å avgi forhåndsstemme på Bindal rådhus. I tillegg er det mulig å forhåndsstemme ved Bindalseidet eldresenter lørdag 17. februar og ved Bindal sykehjem onsdag 21. februar i et begrenset tidsrom. De som ønsker å stemme hjemmefra må søke eller henvende seg til kommunen innen 13. februar. Det blir opp til valgstyret den 15. januar å avgjøre hvor mange steder det er behov for å ha forhåndsstemmemottak og lokalenes åpningstider.