I formannskapet vedtok politikerne å si opp husleieavtalen med Bindalseidet skole med virkning fra 01.01.2018 og reforhandles med virkning fra 01.01.2019. Dette etter et forslag fremmet av Ap under formannskapsmøtet.

Nytt forslag fra Ap

I kommunestyremøtet torsdag tok varaordfører Tor-Arne Aune (Ap) ordet først da saken om budsjett for 2018 og økonomiplan 2018-2021 skulle behandles. Da fremmet han et forslag om å stryke punktet om nettopp Bindalseidet skole.

- Det har vært usikkerhet i budsjettprosessen og jeg skjønner på rådmannen at det har vært vanskelig. Det som er fremlagt er godt arbeid som vanlig. Vi har hatt formannskapsmøte og den innstillingen som ligger er formannskapets innstilling. De punktene som ligger der har vi i Ap noen endringer på. Vi trekker forslaget om å si opp husleieavtalen med Bindalseidet skole, vi vil også ta ut forslaget om koordinerende enhet tas ut av økonomiplanen, sier Aune som også la frem forslag om at budsjett og økonomiplan må revideres våren 2018 på grunn av vedtaket om å oppheve tvangssammenslåingen med Leka, Nærøy og Vikna.

SV fremmet forslag

Elin Lian (SV) fremmet følgende forslag:

  1. Funksjon 24102 Fysioterapitjeneste. Driftstilskudd videreføres med dagens tilbud og utgiftene økes med kr 213.000.

  2. Funksjon 22252 Bindalseidet skole. Økning i husleie fjernes fra budsjett inntil ny avtale er framforhandlet.

  3. Utbygging av skole/hall. For å spare penger endres størrelse på håndballhall til volleyballhall og tilhørende scene.

  4. Gang og sykkelvei fase 3 Terråk-Fallbekkvatnet. Fjernes, da dette ikke er prioritert fra fylket fordi det ikke er skolevei.

Eventuell inndekning, dekkes av disp.fond.

Venstre fremmet forslag

Venstres Mona Hald fremmet også et eget forslag til et nytt punkt 1 på vegne av partiet:

Rådmannens forslag vedtas med nytt punkt 1: Alt som er brukt av fond til drift til dekning av underskudd i budsjett og økonomiplanen for 2018, tilbakeføres til fondene. Ny budsjettprosess startes umiddelbart, der utgiftssiden/driften tilpasses reelle framtidige inntekter.

Ordfører brukte dobbeltstemmen

Før votering ville Martin Kvarsvik ha vurdert sin habilitet. Han ble funnet habil av et enstemmig kommunestyremøte.

Politikerne stemte først punkt for punkt alle de tre forslagene. Alle de tre forslagene fra Arbeiderpartiet ble enstemmig vedtatt. Det ble også votert over de andre forslagene. Her måtte ordføreren bruke sin dobbeltstemme ved en anledning.

Punkt 1 i Lians forslag falt med 9 mot 7 stemmer. Punkt 2 i Lians forslag falt med 8 mot 8 stemmer og her måtte ordfører Britt Helstad bruke sin dobbeltstemme. Lians punkt 3 og 4 falt med 9 mot 7 stemmer.

Forslaget fra Mona Hald og Venstre falt med 10 mot 6 stemmer.

Til slutt ble formannskapets behandling med de forslag og endringer som fikk flertall vedtatt med 8 mot 8 stemmer. Også her måtte ordføreren bruke sin dobbeltstemme.

Les mer i tirsdagsavisa.