Lisbeth Berg-Hansen var stortingspolitiker for Ap da det ble vedtatt tvangssammenslåing av Bindal, Leka, Vikna og Nærøy 8. juni i år. Hun var en av dem som gledet seg over at det i november ble kjent at Bindal ikke skal tvangsammenslås og tvinges ut av Nordland likevel. Hun var en engasjert tilhører til debatten i kommunestyret i Bindal torsdag i en sak der rådmann Knut Toresen hadde innstilt på en dialog om sammenslåing med Nærøy og Vikna.

-  I debatten i kommunestyret ble det sagt at politikk er følelsesstyrt. Er politikk for mye styrt av følelser?

- Ja, politikk er ofte følelser. Det var det i Stortinget også. Jeg vil kalle det engasjement og ikke følelser. Uten engasjement blir det iskaldt. Politikk er ikke matematikk, og jeg tenker det er bra at det er følelser, sier Berg-Hansen.

Hun har vært engasjert i denne debatten lenge og hun har vært opptatt av at Bindal skulle få fortsette som egen kommune.

- Jeg er fornøyd med at alle partiene på Stortinget har gått inn for at Bindal skal få være egen kommune og være en kommune i Nordland fylke. Jeg har stor forståelse for at politikerne vil diskutere dette videre, sier hun.

Berg-Hansen støtter forslaget fra lokalpolitikerne i Bindal om å holde en folkeavstemming for å høre hva bindalingene selv mener.

- I likhet med ordføreren har også jeg en sterk følelse av at flertallet i Bindal ønsker å være egen kommune og en del av Nordland, sier Berg-Hansen som synes det har vært en god debatt med gode argumenter på begge sider.

- Jeg er helt uenig med rådmannens forslag. Jeg synes også det er rart at dette forslaget kommer nå, det må jeg med respekt meddele. Jeg finner flere gode argumenter for å være egen kommune. Blant annet vil strømmen bli 25 prosent dyrere for bindalingene om vi går inn i Trøndelag, for jordbruket vil det også få økonomisk betydning. Mange er redd vi mister ordninger vi har hatt sørover, men det er bare tull. Jeg har født alle mine barn i Namsos, og det vil man kunne fortsette med, understreker Lisbeth Berg-Hansen.