Bindal kommune har vedtatt en renovering og ombygging av Terråk skole samt bygging av ny idrettshall i tilknytning til skolen. Terråk skole er oppført i 1972 og består i dag av to skolebygg. Barneskolen med elever fra 1. – 4. klasse og ungdomsskolen som inkluderer 5. til 10. klasse. Dette inkluderer også gymsal og samfunnshus. Total kostnadsramme er 85 millioner kroner ekslusive moms, med låneopptak.

Dagens ungdomsskole skal renoveres, ombygges og påbygges slik at den rommer alle klassetrinn fra 1. til og med 10. klasse. Dagens barneskole skal saneres, men under anleggsperioden skal barneskolen være i drift.

- I forbindelse med renoveringen av skolen blir deler av bygget borte. Derfor må vi ha alternative skolegrenser i en periode på cirka 1,5 år, forteller oppvekst- og kultursjef Arnfinn Hamnes.

Kommunestyret har vedtatt at alternative midlertidige skolekretsgrenser i Bindal skal ut på høring. Dette gjør de etter anbefaling fra Fylkesmannen i Nordland.

- Det er ikke rom nok til å ha ungdomstrinnet på skolen når vi river og renoverer. Elevene skal kjøres til nedlagte Kjella skole som har stått tom, sier Hamnes.

Etter at høringsfristen har gått ut skal kommunestyret møtes til ekstraordinært møte på kvelden 9. august. Flyttingen av ungdomstrinnet skjer allerede ved skolestart i høst.