Forbrukerrådets kommunetest for 2016 er offentliggjort. Forbrukerrådet har testet kommunene flere ganger siden første gang for 11 år siden. Ifølge Avisa Nordland er tendensen klar, større kommuner er bedre enn de små. I Nordland klarer imidlertid lille Bindal kommune å markere seg med en tredjeplass. Som nummer én er Narvik, så Rana deretter Vefsn like bak Bindal. Fylkeshovedstaden Bodø må tåle å ligge på en 10. plass. Slått blant annet av Alstahaug.

Vi må ned til 15 plass blant de 44 kommunene i Nordland før vi finner Brønnøy kommune. Vega er rangert som nummer 30 og Sømna som 34. Tredje sist derimot er Vevelstad med kun Løddingen og Moskenes bak seg.

Ifølge Forbrukerrådet er det åtte tester som rangerer kommunene, og selv om de presiserer at de ikke alltid spør om det samme, skal alt likevel ha blitt gjort såpass likt at de har slått dem sammen for å se hvem som er best og svakest over tid.  Rundt 100 000 informasjonspunkter i åtte kommunetester er satt sammen til en vektet gjennomsnittskarakter for hele perioden. Poengskalaen som er brukt, strekker seg fra 0–100 poeng, der 100 er best. Kommunene er testet innenfor sju tjenestesektorer, og under disse sju et mer detaljert nivå med til sammen 16 underkategorier. Sjekk din kommune her.