150-årsjubilanten Indre Bindal skytterlag arrangerer samlagsstevne i baneskyting for Namdal fredag og lørdag.

Over 100 deltakere

Det forventes over 100 skyttere fra hele skyttersamlaget som består av 28 skytterlag fra Bindal i nord til Flatanger, Nordli og Røyrvik i sør.

– Dette er nok det største idrettsarrangementet som blir arrangert i Bindal. Den innledende skytingen starter fredag og fortsetter lørdag, med finaler i de ulike klassene til slutt, sier leder i skytterlaget Steinar Bangstad.

Han er leder for 150 medlemmer.

– Vi er 120 voksne og rundt 30 rekrutter. 15 skal delta på samlagsstevnet, og mange skal være med og arrangere. Det er også påmeldt én skytter fra Heilhornet skytterlag, sier Bangstad.

Sønnen Joakim Bangstad skjøt 248 poeng like før Landsskytterstevnet og er dermed blant favorittene til mesterskapet for senior.

– Hans Bakke fra Nordre Skage og Jørgen Andersen fra Vemundvik er hakket hvassere favoritter, mener Bangstad.

Han mener Indre Bindal er en outsider i lagskytingen.

– Vi vant lagskytingen i 1986. Det var også et jubileumsår, sier han.

Det eldste idrettslaget i Bindal

Skytterlaget er stiftet i 1866, så i år er det 150-årsjubileum.

– Vi er det eldste idrettslaget i Bindal. Ettersom vi fikk samlagsstevnet i år, blir det jubileumsstevne og feiring neste år, sier Bangstad.

Helstad skytterbane har elektroniske skiver både på 100 og 200 meteren. Det betyr at publikum kan følge skytingen «live» i ungdomshuset på Helstad.

– Vi ønsker å invitere lokalbefolkningen til å komme og se på hva skyting er. Vi skal ta oss tid til å forklare hva det går ut på, slik at de som ønsker det kjennskap til vår fantastiske idrett. Det vil bli salg av middag og annen lett servering, sier Steinar Bangstad.