Første etasje i den gamle sykestua er ikke til å kjenne igjen når den nå står klar til å ta imot ungdom fra åttendeklasse og oppover.

- Vi gleder oss veldig til å åpne torsdag kveld. Da blir det vaffelservering og omvisning, sier helsesøster og ungdomslos Ingalill Wallin Nilsen.

Hun er kommunens ansvarlige for prosjekt sammen med psykisk helse- og ungdomsarbeider Brage Hansen.

- Vi har fått på plass to sofagrupper og et langbord med stoler. Og så har vi et stort kjøkken, samt et kontor/samtalerom. Å være tilstede for de som ønsker å prate med oss er også en del av jobben, sier Hansen.

Langbord til bespsining, prat og brettspill. Foto: Jøran Horn

Alt er ikke på plass ennå.

- Det gjenstår fortsatt å montere TV-en og en del andre ting, men det tar vi etter hvert. Det viktigste er at ungdommen nå har fått sitt eget hus igjen. Det neste blir å etablere et husstyre, og det er ungdommen selv som bestemmer aktivitetene i huset. Det må også få et navn, sier han.

Stor forvandling

Duoen har gjort en formidabel innsats etter at Frivilligsentralens bruktbutikk flyttet opp i andre etasje.

Slik så det ut før oppussingen. Foto: Bård Pedersen

- Vi har brukt de siste tre-fire ukene til oppussing og har grunnet, pusset, malt, vasket malingsflekker og montert møbler, forteller Nilsen.

De inviterte til dugnad. Men responsen var heller laber.

- Det kom ett foreldrepar som har gjort en god jobb. Vi har også fått god hjelp fra arbeidstreningsgruppen, forteller Hansen.

Nå er oppussingskassen tom.

- Vi er lovet noe mer penger, men tar gjerne imot flere brettspill og playstation med spill hvis noen har det til overs. Det skal være skofritt her, så vi ønsker oss både ullsokker, strikkepinner og garn. Vi skal søke på støtte til biljardbord, sier Nilsen.

For hele kommunen

Tilbudet er i regi av Brønnøys barne og familiesenter og gjelder hele kommunen. De to ungdomsarbeiderne startet med ambulerende ungdomsklubbkvelder på Salhus skole og BBU i fjor vår. Dit ble det ordnet skyss fra Velfjord.

- Det er ikke på plass ennå, så foreldre må gå sammen i alle fall til den første kvelden, sier Nilsen.

Hvor ofte ungdomshuset holder åpent avhenger av hvor mange frivillige voksne som stiller opp.