I mange år har Magnor Dolmen, som har etablert og driver Bogen feriehus i Bindal, etterlyst vedlikehold av kanalen Valaveita, som ligger like ved anlegget.

Han og kona Hilde driver med fisketurisme, og da er det kritisk at kanalen er blitt så grunn at turistene ikke kommer seg inn eller ut med båt når det er fjære. Spesielt i området under Dolmen bru har mange turister fått ødelagt propellen fordi det er så tilgrodd.

Har fått tillatelse

Bindal kommune formidlet fredag den gode nyheten om at fylkesmannen har gitt sin tillatelse til tiltaket, med følgende ordlyd:

"Fylkesmannen i Nordland gir med dette Bindal kommune tillatelse til mudring i forbindelse med utdyping av kanal fra Årsetfjorden til Valen. Tillatelsen med tilhørende vilkår følger vedlagt dette brevet. Tillatelsen er gitt med hjemmel i lov av 13.3.1981 om vern mot forurensninger og om avfall (forurensningsloven) § 11, jf. § 16 og i medhold av forskrift av 1.6.2004 om begrensning av forurensning (forurensningsforskriften) § 22-6. Fylkesmannen har ved avgjørelsen om hvorvidt tillatelse skal gis og ved fastsetting av vilkår for tillatelsen, lagt vekt på forurensningsmessige ulemper ved tiltaket sammenholdt med fordeler og ulemper som tiltaket for øvrig vil medføre."

Trønderne bidrar

Bindalsorsfører Britt Helstad er glad for at arbeid med saken gjennom mange år nå har båret frukter. Det skal nå mudres for 3,8 millioner kroner. Mesteparten av pengene kommer fra Bindal kommune og Nordland fylkeskommune, men også Trøndelag fylkeskommune har bidratt.

- Vi er glad for at trønderne er med, sier Helstad.

Det er hordalandsfirmaet Romarheim fra som skal utføre arbeidet, som etter planen starter 1. mars.